Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting

Maison Barboulot Pinot Noir

Bestel 5 flessen en ontvang 1 fles GRATIS!

100% Pinot Noir.

Helder granaatrode wijn met frisse aroma's van kersen en framboos, subtiel vanille en peper. De smaak is zacht en elegant met opnieuw rood fruit en vanille.

De wijn is licht en elegant en vraagt om niet te zware gerechten. Denk aan kalfs- of varkensvlees of gebraden of geroosterd gevogelte. Qua kazen zijn witte zachte kazen vaak een goede combinatie.

Op voorraad
SKU
Maison Barboulot Pinot Noir
€ 8,95
Barboulot Pinot Noir 5 + 1 GRATIS (de 6de fles wordt automatisch toegevoegd)

De Pinot Noir- druiven van de Maison Barboulot zijn afkomstig van de Limoux, dat met de nabijgelegen Pyreneeën net koel genoeg is. De meeste percelen worden gekenmerkt door klei- en kalkgrond. De druiven worden iets eerder geoogst, om de mooie frisheid van de pinot noir te behouden. Fermentatie duurt 10 dagen op lage temperatuur. Na vergisting weken de druiven nog 10 dagen op haar schillen. De wijn is helder en granaatkleurig met primaire aroma's van kersen en framboos. Verder in de geur wat lichte vanille en peper. De smaak wordt gekenmerkt door rood fruit, vanille en een prettige zijde-achtige textuur. Met haar lichte kleur en elegantie vraagt deze wijn om niet te zware gerechten. Denk aan kalfs- of varkensvlees of gebraden of geroosterd gevogelte. Qua kazen zijn witte zachte kazen vaak een goede combinatie. Leuk om te weten is dat de Pinot Noir- druif een van de lastigste druiven zijn om te verbouwen. Met name door de dunne schil is de druif heel kwetsbaar. Het alcoholpercentage is 13,00%.

Meer informatie
Kleur ROUGE
Jaar 2020
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Druivensoort Pinot Noir
Gerecht Vlees
Kenmerk medium wijn
Spijs Denk aan kalfs- of varkensvlees of gebraden of geroosterd gevogelte. Qua kazen zijn witte zachte kazen vaak een goede combinatie
Streek Languedoc/Roussillon
Bodem De meeste percelen hebben een bodem van kalk en klei.
Verpakking 0,75 liter
Expo De wijngaarden liggen in de Limoux, dat met de nabijgelegen Pyreneeën relatief koel is.
Vini De druiven worden iets eerder geoogst, om de frisheid en aroma's te behouden. De vergisting vindt plaats op lage temperatuur. Na de vergisting weken de druiven nog 10 dagen op haar schillen.
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!