Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

LaFou El Sender

Garnatxa Negra (70%) | Syrah (20%) | Morenillo (10%)

Krachtige wijn van oude grenache-klonen met intense aroma’s van rijp zwart fruit (bramen en zelfs krentjes), mediterrane kruiden, kreupelhout, balsamico en chocola. De wijn is vol en krachtig, maar absoluut niet zwaar.

Lamsbout uit de oven, kruidige stoofgerechten, truffelbrie en andere kazen met aardse tonen.

Op voorraad
SKU
K0000987
€ 18,70

Weetje: ‘Fou’ betekent smalle kreek of pas waar een rivier ontspringt en is kenmerk van het landschap van Terra Alta. ‘Sender’ betekent pad in het Catalaans en refereert aan het smalle pad dat naar de wijngaard leidt.

Meer informatie
Kleur Noir
Jaar 2020
Alcohol % 14
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis LaFou
Druivensoort Garnacha Negra, Morenillo, Syrah
Gerecht Milde gerechten
Kenmerk Volle wijn
Spijs Lamsbout uit de oven, kruidige stoofgerechten, truffelbrie en andere kazen met aardse tonen.
Streek Catalunya
Gebied Catalunya
Domein In 2007 startte Ramon Roqueta een persoonlijk project: Celler LaFou in Terra Alta, het zuidelijkste puntje van Cataluyna is een van de meest authentieke kwaliteitswijngebieden in Spanje. Het heeft een lange wijnbouwgeschiedenis, eigen druiven én een enorm potentieel. De wijngaarden van LaFou beslaan zestig hectare en liggen op een hoogte van 350-500 meter. De bodega ligt op de gerenoveerde binnenplaats van een prachtig herenhuis uit de achttiende eeuw aan het centrale plein van het dorp Batea. Ooit stond hier een olijfmolen en ook was er een wijnopslagplaats. De combinatie van de historische elementen in het herenhuis en de uiterst moderne wijnkelder geeft de essentie weer van zowel Celler LaFou als van Terra Alta als wijngebied: traditie en authenticiteit gaan hand in hand met de nieuwste wijnbouw- en vinificatietechnieken. Ook het ideale terroir en als gevolg de lage opbrengsten per hectare zorgen voor geconcentreerde wijnen met veel smaak.
Bodem De bodem is rijk aan kalk en leisteen en heeft een ondergrond van klei.
Verpakking 0,75 liter
Expo Een ruig landschap met bergpartijen, kleine riviertjes en bossen. De winters zijn zeer koud, de zomers heet en droog en het waait vaak hard.
Vini De druiven worden gekoeld en ontsteeld. Vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks met regelmatige onderdompeling. De helft van de wijn rijpt zes maanden in gebruikte eikenhouten vaten. Na zes maanden worden de wijnen omgewisseld.

No Related Posts