Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Château Barbanau Kalahari

Clairette | Marsanne | Sauvignon Blanc

Een gouden en heldere wijn met aroma’s van honing, witte bloesem, peperkoek, vruchtencompote, kaneel en in de afdronk geroosterde noten.

Heerlijk bij geroosterde coquilles met saffraan of gegrilde kreeft. Serveer op 16-18°C.

Op voorraad
SKU
K0592322
€ 34,55

Weetje: Sophie en Didier Simonini zijn gek op Afrika en brengen met deze wijn een eerbetoon aan de Kalahari woestijn, één van de laatste ongerepte ecosystemen van Afrika.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2019
Alcohol % 13
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Château Barbanau
Druivensoort Clairette, Marsanne, Sauvignon Blanc, Ugni Blanc
Gerecht Vis
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Heerlijk bij geroosterde coquilles met saffraan of gegrilde kreeft. Serveer op 16-18°C.
Temperatuur 16°C – 18°C
Streek Provence
Domein In 1889 startte Emil Bodin als wijnmaker in de Cassis met de aankoop van Clos Val Bruyère, een wijngaard van 7 hectare. Precies 100 jaar later besloten zijn kleinkinderen samen met hun dochter Sophie hun leven en carrière ook aan de wijn te wijden. Daartoe kochten ze in 1989 Château Barbanau, een wijngoed van 23 hectare in de Côtes-de-Provence. Dit Château voegden zij samen met Clos Val Bruyère waardoor Sophie en haar man Didier vandaag de dag beschikken over 30 hectare in de Provence. Sophie en Didier hebben veel liefde en respect voor de natuur. Bij het maken van hun wijnen staat het terroir dan ook centraal. Sinds 2008 zijn zij biodynamisch gecertificeerd.
Verpakking per stuk
Expo Château Barbanau bezit een 6,5 hectare ‘clos’ in het hart van Cassis waar deze wijn wordt verbouwd. Hier heerst een mediterraan klimaat: de hellingen liggen vol in de zon en recht tegenover de Middellandse Zee.
Vini Deze biodynamische wijn wordt met de hand geplukt en heeft een lage opbrengst: 28 hl/ha. De wijn wordt met zijn schillen ingeweekt waarna er een fermentatie en rijping van 12 maanden op de lie plaatsvindt.

Related Posts