Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Régnard Chablis "Saint Pierre" AOC

Chardonnay

De wijn kleurt groengeel. Aroma's van tropisch fruit, grapefruit en hazelnoot, brengt een fraaie zoetige rijpe en licht vettige neus. De smaak is toegankelijk en zeer verleidelijk. Deze Chablis Saint Pierre is heerlijk, waarin de verfijnde signatuur van Chardonnay zuiver en helder naar voren komt. Een wijn met riant fruit en vloeiende zuren.

Drink deze wijn als begeleider bij visgerechten, zoals gebakken tong of wijngaardslakken, gevogelte of geitenkaas. 

Op voorraad
SKU
F8106500
€ 29,95
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 12,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Gevogelte, Vis
Kenmerk Mineralig
Spijs Drink deze wijn als begeleider bij visgerechten, zoals gebakken tong of wijngaardslakken, gevogelte of geitenkaas. 
Temperatuur 8°C – 10°C
Streek Bourgogne
Gebied Chablis
Domein De geschiedenis gaat terug tot 1860, maar in 1984 werd ook hier Baron Patrick de Ladoucette eigenaar. Het wijnhuis bezit de meeste Grands Crus en Premiers Crus van heel Chablis. Er zijn veel Premiers crus in de Chablis te vinden, maar er zijn maar zeven Grand Crus in heel Chablis en alle zeven zijn ze van het wijnhuis Régnard. Kortom het wijnhuis bezit over een prachtige collectie Chablis. Chablis is toch wel de ultieme comfort zone van de Chardonnay. Dat komt omdat hij hier gedijd in een perfect terroir met een uitermate geschikt microklimaat en een bodem vol kalk.
Vini De druiven worden met de hand geoogst en ondergaan een zorgvuldige selectie. Daarna rijpen de wijnen langdurig op de fijne lie. Dit geeft de wijn die extra complexiteit en spanning. De balans tussen fijne zuren en de typische vettigheid maken deze Chardonnay van Régnard.

No Related Posts