Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Louis Jadot Couvent des Jacobins Chardonnay

Chardonnay.

Een harmonieuze wijn met een fruitigheid van aroma’s van perzik, peer en grapefruit. Daarnaast subtiele tonen van boterbloemen en vanille.

Te serveren bij charcuterie, visgerechten, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas.

Op voorraad
SKU
K0485701
€ 24,80

Weetje: De naam Couvent des Jacobins is afkomstig van het voormalige Jacobijnerklooster in het stadshart van Beaune, waar ook de bijzondere, oude wijnen van Jadot opgeslagen zijn.

Voor de witte Bourgogne Chardonnay van Louis Jadot zijn wijnen gebruikt uit zowel de Côte d’Or, Chalonnais als Mâconnais (Saint Véran). Deels vergist en gerijpt op eiken, deels op staal combineert deze harmonieuze wijn de frisse fruitigheid van perzik, peer en grapefruit met de rondeur van houtlagering: boterbloemen en vanilletonen.

Koel geschonken komt hij het beste tot z’n recht en smaakt dan voortreffelijk bij lichte borrelhapjes, charcuterie, vis, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas.
Deze chardonnay is op dronk hoewel flesrijping de wijn gastronomisch interessanter zal maken. Na enkele jaren zullen complexere aroma’s en smaken zijn ontwikkeld zodat ook steviger gerechten moeiteloos combineren met deze witte charmeur.
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 13
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Louis Jadot
Druivensoort Chardonnay
Kenmerk Medium-body
Spijs Te serveren bij charcuterie, visgerechten, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas.
Streek Bourgogne
Domein Maison Louis Jadot werd in 1859 opgericht door Louis Henry Denis Jadot. Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig bezit het meer dan 225 hectare eigen wijngaarden. Het totale assortiment omvat wijnen uit Chablis, Côte d’Or, Côte Chalonnaise, Mâconnais en Beaujolais, in het laatste geval meestal gemaakt op het eigen Château des Jacques. Uitgangspunt bij alle wijnen is dat iedere wijngaard zijn kenmerken heeft en dat het terroir dus leidend is. Om die reden laat men de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan en streeft wijnmaker Frédéric Barnier er naar om tijdens het vinificatieproces zo weinig mogelijk ingrepen te doen. Hierdoor bestaat er niet zoiets algemeens als een ‘Jadot-stijl’, maar heeft elke wijn van Louis Jadot zijn eigen karakter.
Bodem Zanderige en granieten grondsoorten.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Een landklimaat met warme zomers en koude winters.
Vini De druiven worden deels vergist en gerijpt op eiken vaten.

No Related Posts