Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Cabriz Tinto 1.5L Magnum

Alfrocheiro | Tinta Roriz | Touriga Nacional

Levendig en elegant met rijpe rode en donker bessen, zoete kruiden, bescheiden hout en een verrassende frisheid.

Licht gekoeld heerlijk als borrelwijn, bij charcuterie en of bij gerechten met rood vlees of gevogelte.

Op voorraad
SKU
K0077200
€ 17,50

Gemaakt van zes maanden op foeders gerijpte alfrocheiro, tinta roriz en touriga nacional. De wijn heeft levendige en elegante bessentonen en een verrassend aangename frisheid. Daarnaast een mooie kruidigheid en lekkere houttoets. Een zeer smakelijke én originele wijn.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2018
Alcohol % 13
Inhoud 1,50
Land Portugal
Wijnhuis Cabriz
Druivensoort Alfrocheiro, Tinta Roriz, Touriga Nacional
Gerecht Vlees
Kenmerk Medium-body
Spijs Licht gekoeld heerlijk als borrelwijn, bij charcuterie en of bij gerechten met rood vlees of gevogelte.
Streek Dao
Domein De huidige generatie Portugese wijnproducenten is ambitieus en timmert flink aan de weg. Ze houdt de tradities in ere, maar omarmt óók vernieuwing. De Portugese wijnbouw is continu in ontwikkeling en de mogelijkheden blijken onbegrensd. Zo worden rode wijnen steeds fruitiger en verteerbaarder en verschijnen er ook steeds meer frisse witte wijnen op de markt. De combinatie van inheemse druivenrassen met de nieuwste technieken en internationale kennis levert eigenzinnige kwaliteitswijnen op. Niet voor niets worden ze in toenemende mate ontdekt door wijnliefhebbers die op zoek zijn naar moderne wijnen met een geheel eigen karakter. Cabriz maakt dit soort wijnen inmiddels al bijna dertig jaar en was in de jaren negentig een van de belangrijkste pioniers in de Dão. In de glooiende heuvels aan de gelijknamige rivier bouwde Cabriz onlangs een gloednieuwe winery die van alle moderne technieken voorzien is.
Bodem De bodems bestaan uit graniet, met een bovenlaag van grind en klei.
Verpakking per stuk
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Vini De druiven worden bij aankomst in de kelder direct ontsteeld en licht gekneusd. Na de vergisting rijpt de wijn zes maanden in eikenhouten vaten.

Related Posts