Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting
Sale!

Château L'Ultra de Violet Sauternes

Een keer een bijzondere Sauternes op tafel! Château Violet L'Ultra de Violet Sauternes is echt zo’n wijn. Een goudgele kleur en een intens aroma van honing, iets marsepein en rijp fruit. De smaak is volzoet en blijft lang nahangen.
Op voorraad
SKU
K10000012
Aanbiedingsprijs € 22,95 Normale prijs € 24,95
De geschiedenis van Château Violet gaat terug tot 1815 als de familie Dufour een landgoed verwerft in de streek Barsac. Vijf generaties later omvat het familiedomein ruim 38 hectare, verspreid over de herkomstgebieden Bordeaux, Graves en Barsac-Sauternes. Op zo’n zes hectare grind- en kalkrijke kleigrond groeien de semillon, sauvignon blanc en muscadelle voor de Sauternes van Château Violet. Het wonderlijke fenomeen waaraan de edelzoete Sauternes zijn roem dankt is de botrytis cynerea, oftewel edele rotting. In Sauternes zijn de omstandigheden perfect voor edele rotting. De ochtendnevel boven het riviertje Cirons creëert een uniek klimaat dat dit proces mogelijk maakt. De juiste druiven worden op het juiste moment geoogst en dat gaat bij kwaliteitshuizen in meerdere rondes. Château Violet haalt de door botrytis aangetaste druiven in maar liefst vijf oogstsessies binnen.
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2007
Alcohol % 13,5
Inhoud 0,50
Land Frankrijk
Druivensoort Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon
Gerecht Dessert
Kenmerk Dessertwijn, Zoete wijn
Spijs Een klassieke combinatie met foie gras, maar ook heerlijk bij blauwaderkazen of zachte desserts en gebak. Een onweerstaanbare begeleider van crême brulée met citrus, bereidingen van gevogeltelever en blauwaderkazen.
Temperatuur 14° – 16° C.
Streek Bordeaux
Verpakking per stuk

No Related Posts