Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Château Violet Sauternes 0.375L.

Sémillon | Sauvignon Blanc

Elegant verfijnde nobele toets en prachtige rijkdom van honing, zoete citrusvruchten, gedroogd geel fruit, vanille en acacia.

Een onweerstaanbare begeleider van crême brulée met citrus, bereidingen van gevogeltelever en blauwaderkazen.

Weetje: De druiven in Sauternes worden, dankzij ochtendmist, aangetast door zogenaamde 'edele rotting', waardoor ze indrogen en de wijn een bijzonder rijke, honingachtige geur en smaak krijgt.

Op voorraad
SKU
K1004493
€ 11,95
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2016
Alcohol % 14
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,38
Land Frankrijk
Druivensoort Sauvignon Blanc, Sémillon
Gerecht Dessert
Kenmerk Zoete wijn
Spijs Een onweerstaanbare begeleider van crême brulée met citrus, bereidingen van gevogeltelever en blauwaderkazen.
Streek Bordeaux
Domein De geschiedenis van Château Violet gaat terug tot 1815 als de familie Dufour een landgoed verwerft in de streek Barsac. Vijf generaties later omvat het familiedomein ruim 38 hectare, verspreid over de herkomstgebieden Bordeaux, Graves en Barsac-Sauternes. Op zo’n zes hectare grind- en kalkrijke kleigrond groeien de semillon, sauvignon blanc en muscadelle voor de Sauternes van Château Violet. Het wonderlijke fenomeen waaraan de edelzoete Sauternes zijn roem dankt is de botrytis cynerea, oftewel edele rotting. In Sauternes zijn de omstandigheden perfect voor edele rotting. De ochtendnevel boven het riviertje Cirons creëert een uniek klimaat dat dit proces mogelijk maakt. De juiste druiven worden op het juiste moment geoogst en dat gaat bij kwaliteitshuizen in meerdere rondes. Château Violet haalt de door botrytis aangetaste druiven in maar liefst vijf oogstsessies binnen.
Bodem De bodem kent elementen van kalk, kiezel en klei.
Verpakking 6 flessen in een doos
Expo Een zeeklimaat met (tegenwoordig) vaak warme zomers en milde winters. Het weer kan grillig zijn.
Vini In vijf achtereenvolgende sessies alleen de door botrytis aangetaste sémillon-druiven uit de trossen geplukt. Na de vergisting wordt de wijn geblend met circa 8 procent sauvignon blanc en een minieme hoeveelheid muscadelle.

No Related Posts