Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Cielo Merlot - Raboso IGT

Merlot | Raboso

De kleur van de wijn is robijnrood. Aantrekkelijke aroma's van bosbessen, kersen en bramen. Fruitig van smaak met een zachte afdronk.

De wijn kan gedurende de hele maaltijd gedronken worden maar is vooral lekker met rood vlees en, wanneer de wijn rijper is, braadstuk.
Op voorraad
SKU
5220/20
€ 4,95

Weetje: Cielo (hemel) is de naam van de familie die in 1908 dit wijnbedrijf oprichtte. In combinatie met 'Terra' (aarde) geeft het de band aan die de familie heeft met de grond waarop ze hun druiven verbouwen. Het is één van de toonaangevende producenten van Italië.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2022
Alcohol % 11,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Cielo e Terra
Druivensoort Merlot
Gerecht Vlees
Kenmerk Lichte wijn
Spijs De wijn kan gedurende de hele maaltijd gedronken worden maar is vooral lekker met rood vlees en, wanneer de wijn rijper is, braadstuk.
Streek Veneto
Gebied Veneto
Domein Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels. De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo, rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo's nieuw opgerichte familieactiviteit begon meteen zijn vruchten af te werpen. De vraag naar het nieuwe product wat in de Chiampo Valleu geproduceerd werd, groeide en begon ook uit te breiden naar naburige valleien. In 1962 groeide het wijnbouw- en productiebedrijf als gevolg van de inspanningen van de nieuwe generatie. Hun enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt. Het werd echter al snel duidelijk dat de output van de kleinschalige wijnbouw niet voldoende was om aan de eisen van de markt te voldoen. Als reactie hierop begon Cielo met het kopen, verwerken en bottelen van bulkwijn.
Verpakking 6 flessen in een doos
Vini Een blend van twee vriendelijke druiven. De bekende Merlot en de plaatselijke Raboso, die handmatig geoogst worden. De fermentatie vindt plaats met behulp van geselecteerde gisten onder gecontroleerde temperatuur. Daarna rijpt de wijn in stalen tanks.

No Related Posts