Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Delaire Graff Estate Swartland Reserve Chenin Blanc

Chenin Blanc.

Expressieve wijn met citrus, honing en amandelen. De smaak is gebalanceerd met een mooie structuur en veel mineraliteit. De afdronk is lang en intrigerend.

Deze chenin blanc is op zijn mooist in combinatie met steviger vissoorten, gevogelte en kalfsvlees. Maar ook bij een mooie blauwschimmelkaas blijft hij moeiteloos overeind.

Niet op voorraad
SKU
K2008818
€ 17,45

Weetje: De eigenaar van het wijnbedrijf Laurence Graff, is tevens handelaar in de diamantindustrie, hij heeft het domein omgetoverd tot een zeer luxe omgeving, vandaar de naam: ‘The Jewel of the Cape Winelands.’

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 13,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Delaire
Druivensoort Chenin Blanc
Gerecht Salades
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Deze chenin blanc is op zijn mooist in combinatie met steviger vissoorten, gevogelte en kalfsvlees. Maar ook bij een mooie blauwschimmelkaas blijft hij moeiteloos overeind.
Streek Stellenbosch
Gebied Western Cape
Domein Op de flanken van de Botmaskop, een van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire wordt vanwege het koele microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.
Bodem De water vasthoudende bodem en de verkoelende zeebries, scheppen goede condities voor wijnbouw.
Verpakking per stuk
Expo De wijngaarden liggen tussen de 300 en 500 meter boven de zeespiegel.
Vini Het perssap wordt in twintig dagen tijd bij zeventien graden Celsius op vaten vergist, waarna een rijping volgt van tien maanden op Frans eiken vaten van 400 liter.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts