Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Domaine de Châtenoy Menetou-Salon La Dame de Châtenoy

Sauvignon Blanc (100%)

Een rijke mondvullende wijn met tropisch fruit, knisperende tonen en een complexe, verfijnde afdronk. Een bijzondere, meer rijpe sauvignon van de Loire.

Prachtig in combinatie met langoustines of mooie carpaccio van stevige vis. Ook bij bijvoorbeeld een mediterraan visstoofpotje of steak tonijn. Ook erg lekker bij rijpe geitenkaas.

Op voorraad
SKU
K0211789
€ 18,90

Weetje: Domaine de Chatenoy is in 1884 gebouwd door Pierre Alexandre Clement. De familie Clement is al sinds 1560 actief in de wijnbouw in Menetou Salon.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 14,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine de Châtenoy
Druivensoort Sauvignon Blanc
Gerecht Salades
Kenmerk Medium-body
Spijs Prachtig in combinatie met langoustines of mooie carpaccio van stevige vis. Ook bij bijvoorbeeld een mediterraan visstoofpotje of steak tonijn. Ook erg lekker bij rijpe geitenkaas.
Streek Loire
Domein De Menetou-Salon van Isabelle en Pierre Clément komen van kalkhoudende kleibodems en zijn over het algemeen fruitig en soepel. Samen met hun dochter Anne, die de zestiende generatie in deze wijnfamilie vormt, runnen zij hun familiebedrijf in de Loire. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van MenetouSalon. Hun werkmethode is niet geheim: 'Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.' Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt maar selectief te oogsten. Ook natuurlijke gisten en de modernste technieken zorgen voor topkwaliteit. De familie Clément verbouwt uiteraard sauvignon blanc, maar ook een derde pinot noir voor rode wijnen en rosé.
Bodem De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilo-calcaire du Kiméridgien.
Verpakking 0,75 liter
Expo Het klimaat is gematigd.
Vini Druiven worden geselecteerd van 30 tot 50 jaar oude stokken. Spontane fermentatie met natuurlijke gisten. Na vinificatie rijpt de wijn 10 maanden verder op de gistcellen.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts