Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Blanc 0.375L.

Sauvignon Blanc (100%).

Stuivend bouquet met name grassig in de neus. Zuivere sauvignon-kenmerken als groene appel en buxus, verrijkt met bloemengeuren, een vleugje specerijen en een sappige, frisse smaak en finale.

Een wijn om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten.

Op voorraad
SKU
K0211688
€ 10,80

Weetje: Domaine de Chatenoy is in 1884 gebouwd door Pierre Alexandre Clement. De familie Clement is al sinds 1560 actief in de wijnbouw in Menetou Salon

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 14
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,38
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine de Châtenoy
Druivensoort Sauvignon Blanc
Gerecht Milde gerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Een wijn om van te genieten als aperitief of aan tafel bij verfijnde en pure vis, schelp- en schaaldiergerechten.
Streek Loire
Domein De Menetou-Salon van Isabelle en Pierre Clément komen van kalkhoudende kleibodems en zijn over het algemeen fruitig en soepel. Samen met hun dochter Anne, die de zestiende generatie in deze wijnfamilie vormt, runnen zij hun familiebedrijf in de Loire. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van MenetouSalon. Hun werkmethode is niet geheim: 'Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.' Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt maar selectief te oogsten. Ook natuurlijke gisten en de modernste technieken zorgen voor topkwaliteit. De familie Clément verbouwt uiteraard sauvignon blanc, maar ook een derde pinot noir voor rode wijnen en rosé.
Bodem De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilo-calcaire du Kiméridgien.
Verpakking per stuk, 6 flessen in een doos
Expo Het klimaat is gematigd.
Vini De druiven worden per wijngaard met eigen gistcellen gevinifieerd in RVS. Daarna vindt de assemblage plaats. Aansluitend rijpt de wijn op zijn gistbezinksel, om in april volgend op het oogstjaar gebotteld te worden.

No Related Posts