Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Domaine de Châtenoy Menetou-Salon Rouge

Pinot Noir.

Zacht fruitige en ingetogen frambozen- en vanillegeur. De wijn vraagt om wat geduld en komt het beste na enkele jaren keldering tot haar recht.

Een zorgvuldig bewaarde fles combineert geweldig met gevogelte en als aperitief bij droge worstsoorten.

Op voorraad
SKU
K0200589
€ 23,20

Weetje: Jaarlijks wordt een derde van de gebruikte eikenhouten vaten vervangen.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2022
Alcohol % 14,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine de Châtenoy
Druivensoort Pinot Noir
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Een zorgvuldig bewaarde fles combineert geweldig met gevogelte en als aperitief bij droge worstsoorten.
Streek Loire
Domein De Menetou-Salon van Isabelle en Pierre Clément komen van kalkhoudende kleibodems en zijn over het algemeen fruitig en soepel. Samen met hun dochter Anne, die de zestiende generatie in deze wijnfamilie vormt, runnen zij hun familiebedrijf in de Loire. Dat de familie Clément veel ervaring heeft met het maken van wijn in de Menetou blijkt uit bronnen uit 1560 die verhalen over de verdienstelijke wijnen van ene Sébastien Clément. In 1891 wordt beschreven op wat voor revolutionaire manier Pierre-Alexandre Clément meeldauw tegengaat en hoe hij de oprichter wordt van het druiventelers-genootschap van MenetouSalon. Hun werkmethode is niet geheim: 'Goede wijn krijg je alleen met goede druiven.' Dus door veel tijd door te brengen in de wijngaarden en door beperkt maar selectief te oogsten. Ook natuurlijke gisten en de modernste technieken zorgen voor topkwaliteit. De familie Clément verbouwt uiteraard sauvignon blanc, maar ook een derde pinot noir voor rode wijnen en rosé.
Bodem De bodems bestaan uit kalkhoudende klei bezaaid met clusters van kleine fossiele oesterschelpen: argilo-calcaire du Kiméridgien.
Leeftijd De wijn vraagt om geduld en komt het beste na enkele jaren keldering tot z'n recht. Een zorgvuldig bewaarde fles combineert geweldig met gevogelte en als aperitief bij droge worstsoorten. Opdrinken binnen tien jaar na de aangegeven oogstvermelding.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Het klimaat is gematigd.
Vini Handmatige pluk van Pinot noir van 30-50 jaar oude stokken levert het fruit op voor een 20 dagen durende inweking en vergisting onder voortdurende onderdompeling van het vruchtvlees. De familie Clément voegt geen allochtone gistcellen toe aan de fermenterende most in de gekoelde roestvrijstalen kuip. Omzetting van appelzuur in melkzuur tijdens de malolactische gisting vindt twaalf 12 maanden lang plaats in eiken vaten, waarvan eenderde deel jaarlijks wordt vervangen. In de daaropvolgende herfst wordt gebotteld en dan is de rode Domaine de Châtenoy een wonderlijk aromatische wijn met heerlijke frambozen- en vanillegeur zoals dat ook gebruikelijk is bij de betere Bourgognes.

No Related Posts