Meer informatie

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 13
Kenmerk Volle wijn
Spijs Heerlijke wijn voor bij salades, zeevruchten, vis- of vegetarische gerechten.
Streek Bourgogne
Domein Het verhaal van Domaine Prieur-Brunet begon in 1804 toen de broers Claude en Jean Prieur zich in Santenay vestigden. Door een huwelijk tussen nazaat Guy Prieur en Elizabeth Brunet in het midden van de twintigste eeuw, veranderde de naam in Domaine Prieur-Brunet. Domaine Prieur-Brunet omvat 18 hectare wijngaarden in de Côte de Beaune, voornamelijk in Santenay. Prieur-Brunet bezit daarnaast ook wijngaarden in Meursault, Volnay, Chassagne-Montrachet, Pommard en Beaune. Domaine Prieur-Brunet werd in 2017 overgenomen door Maison Louis Jadot en daarmee voegt het wijnhuis eersteklas terroirs toe aan zijn portefeuille. Een proces van herbeplanting en verjonging van deze wijngaarden is nu aan de gang en zal nog vele jaren duren. Toch zijn er inmiddels vier wijnen geïntroduceerd die worden geoogst en gevinifieerd door het team van Louis Jadot. Deze wijnen weerspiegelen de klassieke en ingetogen kelderbenadering die de wijnen van Domaine Prieur-Brunet kenmerkt.
Bodem Deze Santenay is een blend van verschillende wijngaarden. Een deel komt van de heuvel van Santenay-le-Haut, het andere deel van de voet van de heuvel zeer dicht bij de Passetemps wijngaard.
Verpakking 0,75 liter
Noot De naam van Santenay verwijst naar de Romeinse tijd, toen het dorp bekend stond om zijn thermale baden en zijn natuurlijke bron, ‘Santinae aquae’, wat ‘geneeskrachtig water’ betekent in het Latijn.
Vini De druiven worden met de hand geoogst en in kleine kisten vervoerd. De druiven worden zachtjes geperst en gisten in eikenhouten vaten waarvan één derde deel nieuw eiken. De wijn rijpt 15 maanden op de lie alvorens te bottelen.
Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Domaine Prieur-Brunet Santenay Blanc (BESCHIKBAAR VANAF JULI)

Op voorraad
SKU
K0489830
€ 50,90