Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Domaine Thibault Pouilly-Fumé 0.375L.

Sauvignon Blanc. 0.375L.

Jong gedronken is dit dan een uiterst zuivere Pouilly met fonkelend lichte strogele kleur, een stuivend bouquet met de kenmerkende geuren van zwarte (!) bessen, groene appel en citrusfruit. Maar ook aroma's van asperge, een verrukkelijke zuurbalans, iets grassigs en rokerigs gevolgd door een voorbeeldige lengte.

Als aperitief geschonken - of aan tafel bij de voor de hand liggende vis, schelp- en schaaldiergerechten - is dit zelfverwennerij of een bewijs van subliem gastheerschap.

Op voorraad
SKU
K0211187
€ 10,80

Weetje: De wijngaarden van de familie Thibault kenmerken zich door een dikke laag vuursteen, ook wel silex genoemd en is daarmee een echte terroirwijn. Silex kan je waarnemen in de wijn door het minerale karakter.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 13,5
Inhoud 0,38
Land Frankrijk
Wijnhuis Firmin Dezat Vigneron
Druivensoort Sauvignon
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Als aperitief of aan tafel bij vis, schelp- en schaaldiergerechten.
Streek Loire
Domein De familie Dezat is één van de oudste wijnbouwfamilies van de Sancerre-streek die al sinds 1550 wijn verbouwen. Heden ten dage wordt Domaine Thibault geleid door Firmin Dezat. Firmin Dezat volgt zijn vader André Dezat op, een leidende figuur in de ontwikkeling en promotie van Sancerre-wijnen sinds 1948. In de loop der jaren kocht André er telkens lapjes land bij en groeide het familiebedrijf uit tot een wijndomein met drieëntwintig hectare in Pouilly Fumé, Sancerre en Menetou-Salon. Van die drieëntwintig hectare liggen er acht in Pouilly-Fumé. De wijngaarden zijn naast sauvignon blanc ook beplant met fumé blanc. De bodem van Pouilly-Fumé, bestaand uit kimmeridge mergel, harde kalksteen en vuursteen, zorgt voor die unieke, kenmerkende mineraliteit in de wijnen. Ieder jaar weer weet Domaine Thibault opnieuw de aandacht te trekken van liefhebbers van de betere Pouilly-Fumé.
Bodem De bodems bestaan uit Caillottes en Terre Blanche.
Leeftijd Consumeren binnen vijf jaar na het op de fles vermelde oogstjaar.
Verpakking per stuk, 6 flessen in een doos
Expo Een mild klimaat.
Vini Na de thermo-gereguleerde vinificatie van de streng geselecteerde druiven gaat de wijn op roestvrij staal om z'n frisse structuur lang vast te kunnen houden.

No Related Posts