Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Feudo Montoni Nero d’Avola Selezione Vrucara Prephylloxera

Nero d'Avola

Zeer complexe wijn met een brede schakering aan geuren zoals chocolade, bosvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en ceder. Wijn met veel concentratie en rijpe tannines.

Deze wijn is heerlijk bij geroosterd vlees van de bbq, lamsschotel en oude gerijpte kazen.

Op voorraad
SKU
K2034114
€ 51,35

Weetje: Vrucara is de Siciliaanse naam voor een kruidenplant die spontaan tussen de wijnranken groeit. Dit kruidige vinden we terug in de aroma’s van de wijn.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2018
Alcohol % 14
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Feudo Montoni
Druivensoort Nero d'Avola
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Deze wijn is heerlijk bij geroosterd vlees van de bbq, lamsschotel en oude gerijpte kazen.
Streek Sicilia
Gebied Sicilia
Domein Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.
Bodem De bodem is vulkanisch en vruchtbaar en bestaat tevens uit zand en klei.
Verpakking 0,75 liter
Expo De zomers zijn warm, de winters mild. De wijngaard van deze wijn ligt op 500 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie. De druiven komen van pre-phylloxera wijnstokken.
Vini De druiven worden handmatig geoogst en vergisting vindt plaats in grote cementen cuves met een lange schilinweking van 25 dagen. De wijn rijpt hierna 20 maanden in de cementen cuves, 6 maanden in eikenhoutenvaten en 6 maanden op de fles.

No Related Posts