Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gaja 'Magari' Ca'Marcanda Angelo

Cabernet Franc (60%), Cabernet Sauvignon (30%), Petit Verdot (10%).

Complex, floraal en elegant met zwart fruit, roos, eucalyptus, groene peper en rode sinaasappel. Puur en intens met stevige, maar fijne tannines en goed geïntegreerde houtaroma’s.

Heerlijk bij gerechten met lamsvlees of een gegrilde ribeye.

Op voorraad
SKU
K2001023
€ 67,05

Wijn van de Ca’Marcandagaarden vlak bij het stadje Castagneto Carducci. Magari is lokaal Italiaans voor ‘kon het maar zo zijn’ en het herinnert Angelo aan de tijd dat de Ca’Marcanda hem nog niet toebehoorde.
De druivensoorten voor deze fantastische wijn zijn niet de te verwachten Toscaanse sangiovese, maar merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Ze groeien op zowel de zand-, kalk-, klei- en steenrijke witte bodems als op de leem- en kleirijke terre brune van het landgoed en worden lekker rijp geplukt.
De drie rassen worden apart geoogst en gefermenteerd. Hierna wordt de wijn gedurende achttien maanden in nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten gelagerd. Hierop volgt een half jaar flesrijping. 

Magari is een grote wijn samengesteld als een typische Bordeauxblend maar met onmiskenbaar Italiaanse karakteristieken. Met veel complexiteit, kruiderijen en zwart fruit is het een volle wijn met heel veel lengte.
Nota bene: de eerste oogst in 2000 kreeg van Robert Parker al 93 punten, een uitzonderlijke prestatie voor een wijn van zulke jonge stokken. Waarmee natuurlijk ook weer het potentieel van deze wijn is benadrukt, want ieder jaar wordt Magari complexer en geraffineerder. En gewilder…

Weetje: Vanaf 2015 is het karakter van de Magari veranderd door toenemende mate van cabernet franc in de blend. Door klimaatverandering heeft merlot het moeilijker in warmere gebieden. Cabernet franc geeft frisse, florale neus en vegetale tonen.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Alcohol % 14,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Gaja
Druivensoort Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Heerlijk bij gerechten met lamsvlees of een gegrilde ribeye.
Streek Toscane
Gebied Toscane
Domein De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Angelo Gaja -vanaf 1961 in het bedrijf- is één van de wijnproducenten die ervoor gezorgd heeft dat Piëmonte in de internationale wijnwereld bekendheid verwierf. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. De dochters Gaia en Rosanna, inmiddels de vijfde generatie, van Angelo Gaja nemen nu langzaam het roer over. Samen met hun broer Giovanni zetten ze de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Bodem De bodems bestaan vooral uit terre brune, rijk aan klei en zand.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo De druiven voor deze wijn komen uit de Maremma: de relatief koele kuststreek ten westen van het Chiantigebied.
Vini De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, 15 dagen vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een half jaar flesrijping.

No Related Posts