Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Giovanni Almondo ‘Fosso della Rosa’ Brachetto del Roero

Brachetto.

Friszoet en stuivend met een zachte bubbel en fruitige en bloemige aroma’s van aardbeien, frambozen, rozenblaadjes, geranium en een uiterst bescheiden alcoholpercentage van 5%.

Serveer als aperitief en bij niet te zware desserts met rood fruit zoals aardbeiensoep, frambozensorbet of een taart met rood fruit.

Op voorraad
SKU
K2000125
€ 16,05

Weetje: Fosso della Rosa betekent kanaal of greppel van de roos in het Italiaans. De naam werd in 1993 aan de wijn gegeven vanwege het intense aroma’s van rozen.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2023
Alcohol % 5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Giovanni Almondo
Druivensoort Brachetto
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Serveer als aperitief en bij niet te zware desserts met rood fruit zoals aardbeiensoep, frambozensorbet of een taart met rood fruit.
Streek Piemonte
Gebied Piemonte
Domein Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf. Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw verbouwde Giovanni er voornamelijk fruit, waaronder druiven, maar die verkocht hij. Van slechts een kleine hoeveelheid maakte hij zelf wijn. Zoon Domenico bracht daar in 1980 verandering in. Als pas afgestudeerde landbouwwetenschapper besloot hij om wijn te gaan maken van arneis, nebbiolo en barbera en die zelf te bottelen. Het bedrijf groeide onder zijn leiding zowel letterlijk als figuurlijk en in 1984 werden de eerste flessen geëxporteerd. Tegenwoordig omvat het domein 15 hectare en is de jaarlijkse productie 90.000 flessen, waarvan het overgrote deel arneis. Maar ook nebbiolo neemt een belangrijke rol in de wijnproductie in. De gemeente Montà, waar het wijnhuis is gevestigd, is de enige gemeente in Langhe en Roero dat een terroir heeft dat zowel geschikt is voor arneis als voor nebbiolo.
Bodem De bodem is rijk aan zand, slib, klei en kalksteen.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Gematigd landklimaat. De wijngaarden liggen op 300 meter hoogte op een helling met een zuidwestelijke expositie.
Vini De druiven ondergaan een koude schilinweking en worden dan op lage temperatuur vergist in afgesloten RVS tanks. De vergisting wordt bij 5% gestopt.

No Related Posts