Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Giovanni Almondo Roero Nebbiolo

100% Nebbiolo.

Spannend en energiek met aroma's van rozenblaadjes, steranijs, munt en rotsgruis rond een kern van zoet rood fruit zoals kersen en frambozen.

Serveer bij gegrild rood vlees, portobello en natuurlijk pasta of risotto met truffel en geschaafde Parmezaanse kaas.

Op voorraad
SKU
K2000124
€ 22,70
Meer informatie
Score The 2021 Roero is a very pretty Nebbiolo. Sweet dried cherry, tobacco, cedar, mint, dried flowers, orange peel and incense are all delicately woven throughout this airy, gracious Roero from Almondo. All the elements are very nicely balanced. 92 Antonio G
Kleur Rosso
Jaar 2021
Alcohol % 14
Kenmerk BIO-Organic
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Giovanni Almondo
Druivensoort Nebbiolo
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Serveer bij gegrild rood vlees, portobello en natuurlijk pasta of risotto met truffel en geschaafde Parmezaanse kaas.
Streek Piemonte
Gebied Piemonte
Domein Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf. Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw verbouwde Giovanni er voornamelijk fruit, waaronder druiven, maar die verkocht hij. Van slechts een kleine hoeveelheid maakte hij zelf wijn. Zoon Domenico bracht daar in 1980 verandering in. Als pas afgestudeerde landbouwwetenschapper besloot hij om wijn te gaan maken van arneis, nebbiolo en barbera en die zelf te bottelen. Het bedrijf groeide onder zijn leiding zowel letterlijk als figuurlijk en in 1984 werden de eerste flessen geëxporteerd. Tegenwoordig omvat het domein 15 hectare en is de jaarlijkse productie 90.000 flessen, waarvan het overgrote deel arneis. Maar ook nebbiolo neemt een belangrijke rol in de wijnproductie in. De gemeente Montà, waar het wijnhuis is gevestigd, is de enige gemeente in Langhe en Roero dat een terroir heeft dat zowel geschikt is voor arneis als voor nebbiolo.
Bodem De bodem bestaat uit zand(50%), kalksteen (25%) en klei (25%).
Verpakking 0,75 liter
Expo De wijngaard werd in 1989 aangeplant, ligt op 280 meter hoogte en heeft een zuidelijke expositie.
Vini De vergisting duurt 12 dagen en vindt plaats op 28 – 29° Celsius in roestvrijstalen tanks. Na de malolactische vergisting (eveneens in RVS), rijpt de wijn in een 10 jaar oud 3000 litervat van Slavonisch eikenhout.

No Related Posts