Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gustave Lorentz Fleurelle

Muscat | Pinot Blanc | Sylvaner

Fleurelle heeft een aromatische neus met florale tonen. De wijn is ongecompliceerd heerlijk met fris en geurig wit fruit.

Traditioneel een uitstekende begeleider van asperges, maar ook lekker bij salades en lichte visgerechten.

Op voorraad
SKU
K0340100
€ 12,25

Weetje: Fleurelle wordt buiten Nederland alleen door de lokale Elzassers gedronken. Zij houden van het hoge muscat gehalte in de blend dat goed samen gaat met asperges.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 12,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Gustave Lorentz
Druivensoort Muscat, Pinot Blanc, Sylvaner
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Traditioneel een uitstekende begeleider van asperges, maar ook lekker bij salades en lichte visgerechten.
Streek Elzas
Domein Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Bodem Kalk- en mergelbodems.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het zuidelijk deel van de Elzas.
Vini Op lage temperatuur in RVS cuvees.

No Related Posts