Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gustave Lorentz Pinot Gris Reserve

Pinot Gris (100%)

Droge stijl pinot gris met kruidigheid, abrikozen en andere witte vruchten. Een ronde - maar zeker geen zwoele en logge - structuur. Daarnaast, juist vanwege z'n levendig frisse karakter, heel veel lengte met een aantrekkelijke exotische spanning.

Lekker bij vis, gevogelte, asperges, zachte kazen en Aziatische gerechten.

Op voorraad
SKU
K0343099
€ 15,20

Weetje: De druiven voor deze Réserve wijn komen uit Bergheim die Lorentz bij zijn speciale boeren koopt. Hierdoor blijft de frisse stijl van het huis gewaarborgd.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 14
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Gustave Lorentz
Druivensoort Pinot Gris
Gerecht Pittige gerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Lekker bij vis, gevogelte, asperges, zachte kazen en Aziatische gerechten.
Streek Elzas
Domein Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Bodem Kalk-, mergel-, en gipsbodems.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Wijngaarden gelegen in de Haut-Rhin, het zuidelijk deel van de Elzas, rond het plaatsje Bergheim.
Vini Op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.

No Related Posts