Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Gustave Lorentz Qui l’Eût Cru?

Sylvaner (54%) | Gewürztraminer (40%) | Pinot Gris (6%)

Deze frisse en kruidige orange wine heeft aroma’s van rozenblaadjes, acacia honing, zoethout, anijs en mandarijnschil. Fijne ziltigheid op de afdronk.

Qui l’Eût Cru is een gastronomische wijn die goed te combineren is met rijk gekruide gerechten.

Niet op voorraad
SKU
K0340110
€ 23,40

Weetje: ‘Qui l’Eût Cru?’ betekent ‘Wie had dat gedacht?’ en verwijst naar het feit dat Gustave Lorentz nooit verwacht had ooit een orange wine te produceren.

Meer informatie
Jaar 2022
Alcohol % 14
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Gustave Lorentz
Druivensoort Gewürztraminer, Pinot Gris, Sylvaner
Gerecht Voorgerechten
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Qui l’Eût Cru is een gastronomische wijn die goed te combineren is met rijk gekruide gerechten.
Streek Elzas
Domein Wijnhuis Gustave Lorentz werd opgericht in 1836, maar de wijngeschiedenis van de familie Lorentz gaat terug tot halverwege de 17e eeuw. Jean-Georges Lorentz, smit én wijnbouwer, was het eerste familielid dat zich in 1748 vestigde in Bergheim in het hart van de Elzas. “Eén familie, één dorp en zeven generaties wijnbouwers” is vandaag de dag de slogan van Gustave Lorentz. Georges Lorentz heeft sinds 1995 de leiding en de achtste generatie - zijn drie dochters - maakt zich op om ook in het bedrijf te stappen. Gustave Lorentz bezit in totaal 33 hectare wijngaarden op de heuvelflanken rond Bergheim. Van de 33 hectare is iets minder dan de helft geclassificeerd als Grand Cru. Sinds zijn aantreden heeft Georges een flink aantal moderne inzichten doorgevoerd. Zo ligt de focus behalve op kwaliteit op balans, puurheid, persoonlijkheid en drinkbaarheid. Ook duurzaamheid is voor Georges van cruciaal belang. Sinds 2012 zijn alle eigen wijngaarden biologisch gecertificeerd door EcoCert.
Bodem De druiven komen van verschillende hellingen rond het dorpje Bergheim waar vooral klei en kalksteen in de grond zit.
Verpakking 0,75 liter
Expo In Bergheim heerst een gematigd klimaat.
Vini De druiven worden langzaam, inclusief schil, ingeweekt om de wijn een tanninestructuur en de oranje kleur te geven. Daarna gist de wijn twee maanden in vaten waarbij geen gist of sulfiet wordt toegevoegd.

No Related Posts