Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Hãhã Pinot Noir

Pinot Noir

Het fruit voor deze wijn komt voor het grootste deel uit de Awatere vallei, een subregio van Marlborough. De wijngaard ligt aan een rivierbedding en blijft koel door een verfrissende zeebries. Het is er koeler en droger dan in de Wairau vallei: perfecte omstandigheden voor Pinot Noir. De druiven worden met de hand geplukt, waarna een strenge selectie volgt. De wijn is diep robijnrood van kleur, fris en kruidig met kleine rode vruchtjes op het palet. De smaak is rond, elegant, zacht en fris met fijne tannines.

Licht gekoeld een uitstekende begeleider van gevogelte en lichte vleessoorten. Hemels bij gebakken eendenborst met saus op basis van rood fruit. Ook verrassend bij gegrilde zalm.

Op voorraad
SKU
K0190875
€ 21,75

Weetje: In de taal van de oorspronkelijke bewoners van NieuwZeeland, de Maori, betekent 'Hãhã' zoiets als 'geurig, hartig, weelderig'.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2021
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Nieuw Zeeland
Druivensoort Pinot Noir
Kenmerk Medium-body
Spijs Licht gekoeld een uitstekende begeleider van gevogelte en lichte vleessoorten. Hemels bij gebakken eendenborst met saus op basis van rood fruit. Ook verrassend bij gegrilde zalm.
Streek Marlborough
Domein In de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori, betekent Hãhã 'smakelijk, weelderig', kwaliteiten die duidelijk te proeven zijn in de wijnen van Hãhã. Een jong bedrijf dat hoge ogen gooit in de internationale wijnpers met hun aromatische sauvignon blanc en hun frisse, fruitige pinot noir uit het beroemde cool climate wijngebied Marlborough. De unieke geur en smaak waar sauvignons uit Marlborough befaamd om zijn, ontstaan doordat de druiven hier van een langdurig rijpingsseizoen genieten. Dit geeft de druiven alle tijd om intense aroma’s te ontwikkelen. Bovendien schijnt de zon er overvloedig, waardoor de druiven goed rijpen. Tegelijkertijd is er afkoeling uit zee, waardoor ze niet overrijp worden en hun frisse zuren en aroma’s behouden. Hãhã verkrijgt druiven van zo'n 20 wijngaarden, waarvan jaarlijks van het allerbeste fruit wijnen worden gemaakt met een uitbundig karakter en die typische Nieuw-Zeelandse frisheid.
Bodem Alluviale bodem. Dit is los materiaal dat als sediment door een rivier is afgezet. Een rivier is alluviaal als hij over zijn eigen afzettingen stroomt, waardoor erosie mogelijk is van materiaal dat elders weer wordt afgezet. Rivieren kunnen evenwel niet-alluviale vakken hebben.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Het gematigde zeeklimaat met veel zon en relatief weinig neerslag zorgt, in combinatie met de alluviale bodem, voor ideale omstandigheden voor wijnbouw.
Vini De handmatig geoogste druiven worden streng geselecteerd en vervolgens koel vergist. Vergisting vindt deels plaats in roestvrijstalen tanks, deels op hout.

No Related Posts