Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Hubert Brochard Sancerre Blanc Classique AOC

Sauvignon Blanc

De wijn is een klassieke uitdrukking van Sauvignon Blanc. Lichtgeel, glanzend en helder van kleur. In de neus aroma's van citrus en passievrucht. Levendige, pittige en frisse aanzet in de mond. Een mooi evenwicht tussen zoet en zuur met kenmerkende citrusvruchten en florale tonen.

Perfect bij zeevruchten, vis en kaas en dan vooral bij de beroemde Crottin de Chavignol.

Op voorraad
SKU
F8206150
€ 24,95
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 13,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Hubert Brochard
Druivensoort Sauvignon Blanc
Gerecht Vis, Kaasplankje
Kenmerk Fris
Spijs Perfect bij zeevruchten, vis en kaas en dan vooral bij de beroemde Crottin de Chavignol.
Temperatuur 10°C – 12°C
Streek Loire
Domein Het warm kloppende hart van Frankrijk bevindt zich in het midden van het land: de Loire. De ziel van dit gebied wordt gevormd door de streek Sancerre, beroemd om zijn wijn. Hier woont de familie Brochard, wijnmakers van huis uit. Aimée Brochard erfde de wijngaarden van haar vader in het begin van de twintigste eeuw. Het domein wordt nu gerund door de vijfde en zesde generatie Brochards met 152 hectare eigen wijngaarden in Sancerre, Pouilly-Fumé en Vin de Pays du Val de Loire. Ze produceren uitstekende kwaliteitswijnen en gebruiken de beste moderne technieken.
Bodem Kalk, klei en vuursteen.
Leeftijd Gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 30 jaar.
Expo De wijngaarden zijn verdeeld over de beste klei-, silex en kalkhellingen en ze produceren wijnen die het terroir van hun regio tot uitdrukking brengen. Domaine Hubert Brochard is tevens een van de weinige producenten van Sancerre die de meeste druiven met de hand blijven plukken. De kelders van Brochard liggen in het centrum van het pittoreske plaatsje Chavignol, bekend van het overheerlijke geitenkaasje Crottin de Chavignol.
Vini De Sauvignon Blanc druiven voor deze Sancerre zijn afkomstig 220 stukken wijngaard verdeeld over 7 dorpen. Ze hebben een ondergrond van kalk, klei en vuursteen. De druiven worden met de hand geoogst en machinaal ontsteeld, waarna ze zacht geperst worden. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij lage temperatuur in temperatuurgestuurde roestvrijstalen tanks.

No Related Posts