Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Jérémie Huchet Chapeau Melon Blanc

Melon de Bourgogne, Sauvignon Blanc.

Expressieve, sappige wijn met florale tonen en daarnaast exotisch fruit. De smaak is fris, zacht en toegankelijk met een duidelijke hint van citroen.

Op voorraad
SKU
K0212085
€ 10,95

Jérémie Huchet Chapeau Melon Blanc

Loire, Frankrijk

Klimaat/Terroir: Een mild zeeklimaat. Bodemgesteldheid van deze wijn bestaat overwegend uit grof zand en graniet.

Vinificatie: De vinificatie vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 12
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Jérémie Huchet
Druivensoort Sauvignon
Gerecht Salades
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Een echte aperitiefwijn, maar ook lekker bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, salades en asperges.
Streek Loire
Domein Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.
Verpakking 0,75 liter
Vini Expressieve, sappige wijn met florale tonen en daarnaast exotisch fruit. De smaak is fris, zacht en toegankelijk met een duidelijke hint van citroen.Een echte aperitiefwijn, maar ook lekker bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, salades en asperges.

No Related Posts