Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Jérémie Huchet Muscadet ‘La Perdrix de l’Année’

Melon de Bourgogne

Heel sappige en plezierige wijn. Met de smaak van frisse, maar rijpe Elstar appel.

Als aperitief laat de wijn een fris mondgevoel achter. Maar de klassieke combinatie is natuurlijk muscadet met lekkers uit de zee. De ideale wijn voor bij fruits de mer!

Op voorraad
SKU
K0212090
€ 10,85

Weetje: La Perdrix de l'Année is onderdeel van een kleine reeks wijnen die Jérémie Huchet maakt met zijn jeugdvriend Jérémie Mourat onder de naam Les Bêtes Curieuses.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 12
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Jérémie Huchet
Druivensoort Melon de Bourgogne
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Als aperitief laat de wijn een fris mondgevoel achter. Maar de klassieke combinatie is natuurlijk muscadet met lekkers uit de zee. De ideale wijn voor bij fruits de mer!
Streek Loire
Domein Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.
Bodem De bodem bestaat overwegend uit grof zand en graniet.
Expo Een mild zeeklimaat.
Vini Vergisting vindt plaats onder lage temperatuur op stalen vaten. Daarna wordt de wijn drie maanden op het bezinksel van gistcellen (de ‘lie’) bewaard.

No Related Posts