Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Jérémie Huchet Muscadet Retour de Pêche

Melon de Bourgogne

Frisse, lichte wijn met aroma’s van bloemen en steenfruit. Geweldige aanzet van fruit met een zilte afdronk.

Past perfect bij schaal- en schelpdieren zoals sint-jakobsschelpen, mosselen, langoustines of kreeft.

Op voorraad
SKU
K0212086
€ 11,55

Weetje: De druif Melon de Bourgogne vindt zijn oorsprong in de Bourgogne. Toen in de koude winter van 1709 de meeste wijnstokken in de Bourgogne bevroren, verhuisde de Melon de Bourgogne naar de Loirestreek.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 12
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Jérémie Huchet
Druivensoort Melon de Bourgogne
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Past perfect bij schaal- en schelpdieren zoals Sint-Jakobsschelpen, mosselen, langoustines of kreeft.
Streek Loire
Domein Jérémie Huchet nam in 2001 familiedomein Château-Thébaud over van zijn vader Yves, een gewaardeerde wijnbouwer in het westelijke deel van de Loire. In de loop der jaren heeft Jérémie zijn domein uitgebreid tot zo’n 57 hectare. In de kelders van een prachtig oud klooster wordt het voornaamste vinificatie-werk gedaan. Alle wijngaarden zijn sinds 2001 gecertificeerd als duurzame landbouw, maar al jaren daarvoor was Huchet gestopt met het gebruik van niet-natuurlijke middelen. Het wijnbedrijf heeft zich volledig toegelegd op de productie van Muscadet-wijnen, gemaakt van melon de Bourgogne. Deze druif is goed in staat om het specifieke terroir van een bepaalde plek volledig uit te dragen. Huchet werkt met verschillende percelen op verschillende terroirs. Per cuvée zijn locatie, de grond en ondergrond zeer bepalend. In alle gevallen is de invloed van de Atlantische Oceaan en de Loire groot.
Bodem Bodem met fijne textuur bestaande uit zandige leem aan de oppervlakte en vervolgens uit zandige kleiige leem van graniet.
Vini Deze wijn rijpt op zijn gistcellen voor zes maanden.

No Related Posts