Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Joël Delaunay Touraine Sauvignon

Sauvignon Blanc

Klassieke wijn. Strakdroog en mineralig met de kenmerkende tonen van buxus en vuursteen die je ook wel eens in een Pouilly-Fumé vindt.

Door het lichtziltige karakter is deze wijn uitermate geschikt bij oesters met citroen en fruits de mer. Maar net zo goed bij witte asperges, Crottin de Chavignol en zelfs bij sushi.

Op voorraad
SKU
K0215510
€ 13,45

Weetje: Het bodemtype wordt ook wel “perruches” genoemd en is typisch voor de Touraine.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 12
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Joël Delaunay
Druivensoort Sauvignon
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Door het lichtziltige karakter is deze wijn uitermate geschikt bij oesters met citroen en fruits de mer. Maar net zo goed bij witte asperges, Crottin de Chavignol en zelfs bij sushi.
Streek Loire
Domein Domaine Joël Delaunay ligt in het hart van de Loire tussen de kastelen van Chenonceaux en Chambord op de linkeroever van de Cher. Het wijnhuis is al vijf generaties in het bezit van de familie Delaunay en toen Joël het in 1965 overnam, werd het naar hem vernoemd. Na afronding van zijn studie oenologie in Bordeaux, stapte ook zoon Thierry in het bedrijf en hij volgde in 2004 zijn vader op als wijnmaker. Thierry zet de familietraditie voort, maar blijft het bedrijf tegelijkertijd ontwikkelen aan de hand van de laatste inzichten en technologieën. Zijn filosofie is om wijnen te maken die een eerbetoon zijn aan het terroir en de tradities van de streek. Sinds 2006 is Domaine Delaunay duurzaam gecertificeerd en wordt er nóg meer rekening gehouden met natuurlijke factoren in en rond de wijngaard.
Bodem De bodem bestaat uit vuursteen, klei en kiezel op een ondergrond van kalk.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Het klimaat is gematigd maritiem.
Vini Vinificatie 50% van de druiven krijgt schilinweking, waarna de druiven met de pneumatische pers worden geperst. De alcoholische vergisting vindt plaats op 16°C. De wijn rijpt op de lie en wordt gedurende drie maanden wekelijks omgeroerd.

No Related Posts