Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

La Tordera Spumante Rosé Brut ‘Cuvée di Gabry’

Merlot | Incrocio Manzoni.

Harmonieus, zacht en fris met aardbei, pruimen, framboos, viooltjes, salie en roze peper. De mousse is fijn en aanhoudend.

Superfeestelijk aperitief, maar ook culinair goed inzetbaar bij spannende gerechten als risotto met aardbeien, gebraden beef met kersen en bij fruitdesserts.

Op voorraad
SKU
K2000095
€ 12,60

Weetje: Deze Spumante is vernoemd naar Gabriella Vettoretti, vanwege de kleur die aan haar rode haar doet denken. Gabry staat ook op de fles afgebeeld.

Meer informatie
Kleur Rosé
Alcohol % 12
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis La Tordera
Druivensoort Incrocio Manzoni, Merlot
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Superfeestelijk aperitief, maar ook culinair goed inzetbaar bij spannende gerechten als risotto met aardbeien, gebraden beef met kersen en bij fruitdesserts.
Streek Veneto
Gebied Veneto
Domein In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen.
Bodem De bodems aan de oevers van de Piave bestaan uit zand en kiezel.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo Een mild klimaat.
Vini Na een korte schilinweking voor de zalmroze kleur worden de druiven vergist. De tweede vergisting vindt plaats in afgesloten roestvrijstalen tanks.

Related Posts