Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Laurent-Perrier Alexandra Grande Cuvée Rosé

Pinot Noir | Chardonnay

De Pinot Noir voor de ‘Alexandra’ komt van tien verschillende crus, van percelen uit de hoogst gewaardeerde dorpjes in de streek zoals Ambonnay, Bouzy, Louvois en Tours-sur-Marne. Het afgevloeide sap wordt na kleurextractie op traditionele wijze vergist tot een Champagne die vervolgens minimaal vijf jaar rijping op fles ondergaat en een romiger structuur krijgt zonder dat de vruchtenaroma's verloren gaan.

Wat echter altijd imponeert zijn indrukken van rijp citrusfruit en gekonfijte rode vruchtjes. Zijn afdronk is voorbeeldig lang. Juist deze eigenschappen maken de ‘Alexandra’ zo geschikt om te serveren bij wildgerechten met sauzen op basis van bijvoorbeeld bosbessen.

Op voorraad
SKU
K0315703
€ 399,05

Weetje: Ter gelegenheid van haar huwelijk vernoemde Bernard de Nonancourt zijn Grand Siècle Rosé Millésimé naar zijn oudste dochter Alexandra. De wijn is gemaakt van pinot noir, aangevuld met wat chardonnay. Een korte inweking van de pinotdruiven volgens de zogenaamde saignée-methode voorziet de wijn van zijn prachtige zalmroze kleur. De assemblage verschaft hem zijn unieke breed aromatische complexiteit. De wijn rijpt, afhankelijk van de eigenschappen van het oogstjaar, vijf tot tien jaar op fles.

Meer informatie
Kleur Rosé
Jaar 2012
Alcohol % 12
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Laurent Perrier
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Te serveren bij wildgerechten met sauzen op basis van bijvoorbeeld bosbessen.
Streek Champagne
Domein Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als een van de grootste champagnemerken. Iedere cuvée in het assortiment heeft zijn eigen geschiedenis en persoonlijkheid. De verbindende factor is een stijl die gekenmerkt wordt door frisheid, zuiverheid en elegantie. Hoewel het huis in 1812 werd opgericht, kwam het echte succes met de komst van Bernard de Nonancourt in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een champagnehuis van faam en formaat! Zijn twee dochters Stéphanie en Alexandra hebben de leidende rol met veel succes van hun vader overgenomen. Laurent-Perrier is een autoriteit op het gebied van roséchampagne en zowel de Cuvée Rosé Brut als de Grand Siècle Alexandra Rosé Millésimé zijn de onbetwiste visitekaartjes.
Bodem Kalkrijke bodems.
Leeftijd Een korte inweking van de pinot-druiven volgens de zogenaamde saignée-methode voorziet de wijn van zijn prachtige zalmroze kleur. Tijdens de inweking worden de chardonnay-druiven toegevoegd. De assemblage verschaft hem zijn unieke, breed aromatische complexiteit. Wat echter altijd imponeert zijn de aroma's van wilde aardbei en jam van rode bes in combinatie met tonen van gekonfijte citrus. De afdronk is voorbeeldig lang. Juist deze eigenschappen maken de ‘Alexandra’ zo geschikt om te serveren bij wildgerechten met sauzen op basis van bijvoorbeeld bosbessen.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Noot De Laurent-Perrier Alexandra Grande Cuvée Rosé is een zeer bijzondere rosé champagne, het is namelijk een vintage. De pinot noir en chardonnay-druiven voor de ‘Alexandra’ komt van tien verschillende Grand Cru's, van percelen uit de hoogst gewaardeerde dorpjes in de streek zoals Ambonnay, Bouzy, Louvois en Tours-sur-Marne. Het afgevloeide sap wordt na kleurextractie op traditionele wijze vergist tot een champagne die vervolgens minimaal tien jaar rijping op fles ondergaat en een romige structuur krijgt zonder dat de vruchtenaroma's verloren gaan. Ter gelegenheid van haar huwelijk vernoemde Bernard de Nonancourt zijn Rosé Millésimé naar zijn oudste dochter Alexandra.
Expo Een koel klimaat.
Vini Méthode Champenoise; tweede gisting van de wijn heeft op fles plaatsgevonden. Aansluitend een minimale rijping van 5 jaar ‘sur lie’

Related Posts