Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting
Sale!

Les Petit Diables Rose

Cinsault | Grenache Noir | Syrah

Lichte, frisse rosé met geur- en smaaknuances van rood fruit, citrus (met name grapefruit) en kruiden.

Heerlijk als aperitief en een perfecte begeleider van salades en niet te zware mediterrane gerechten met vis, groenten of kip.

Op voorraad
SKU
Guillaume & Virginie Philip - welbekend van MIP
Aanbiedingsprijs € 12,95 Normale prijs € 13,50

Guillaume en Virginie Philip timmeren qua duurzame wijnbouw behoorlijk aan de weg! Elk jaar weer zetten zij nieuwe stappen om de wijngaarden nóg milieuvriendelijker te bewerken en het ecosysteem te beschermen en zelfs te laten floreren. Hun inzet en commitment zijn onlangs door het Franse Ministerie van Landbouw beloond met de officiële HVE-certificering niveau 3, een label dat wordt uitgereikt aan land- en wijnbouwbedrijven die de duurzame bewerking van hun land op het hoogste niveau hebben doorgevoerd. Het HVE-label zal vanaf oogstjaar 2020 op de flessen van Domaine des Diables prijken. HVE staat voor Haute Valeur Environnementale en is een officiële erkenning van het Ministerie voor het hoogste niveau op het gebied van duurzame land- en wijnbouw. De HVE-certificering berust op vier pijlers: behoud van biodiversiteit plant- en gewasbeschermingsmethoden aard en toepassing van bemesting water management Onnodig om toe te voegen dat al deze maatregelen van Domaine des Diables de smaak van de wijnen alleen maar ten goede zullen komen!

Meer informatie
Kleur Rosé
Jaar 2022
Alcohol % 12,5
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Guillaume & Virginie Philip
Druivensoort Cinsault, Grenache Noir, Syrah
Gerecht Salades
Kenmerk Lichte wijn
Spijs Heerlijk als aperitief en een perfecte begeleider van salades en niet te zware mediterrane gerechten met vis, groenten of kip.
Streek Provence
Domein Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 maakten zij hun eerste wijn, de inmiddels felbegeerde MIP-rosé. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem, zand en stenen, een ideale samenstelling voor de productie van smaakvolle en aromatische rosé-wijnen. In de wijngaarden staan vooral syrah, grenache, cinsault en rolle (vermentino) aangeplant. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat komen er weinig ziektes in de wijngaarden voor en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen dus nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal heerlijk zuiver.
Verpakking 0,75 liter
Expo Continentaal klimaat met hete droge zomers en tamelijk koude winters.
Vini De druiven worden direct na de oogst ontsteeld en apart geperst vergist in gekoelde RVS-tanks. Ook de rijping vindt plaats in RVS.

No Related Posts