Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Maison Les Alexandrins Condrieu (vanaf juli )

Viognier

Een uitbundig frisse en fruitige wijn met een licht vettige structuur. Verfijnd geurend naar perzik, abrikoos en lychee. Daarnaast subtiele aroma’s van vanille.

Te serveren bij visgerechten en of gevogelte.

Op voorraad
SKU
K0570100
€ 55,35

Weetje: In de jaren 70 stonden hier de laatste 25 hectare Viognier ter wereld (!). Inmiddels staat er 165 hectare en staat viognier wereldwijd aangeplant.

Meer informatie
Kleur Blanco
Jaar 2023
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine des Alexandrins
Druivensoort Viognier
Gerecht Gevogelte
Kenmerk Volle wijn
Spijs Te serveren bij visgerechten en of gevogelte.
Streek Rhône
Domein Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijke Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandro Caso, een terroir-specialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in Crozes-Hermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.
Bodem De bodems zijn rijk aan graniet en “arzelle”, een mengsel van mica, leisteen en klei.
Verpakking per stuk, 0,75 liter
Expo Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers.
Vini Na een koele inweking van de hele trossen volgt persing en vergisting, waarna de helft van het sap in eiken vaten gerijpt wordt. De wijn verblijft 8 maanden op zijn lie.

No Related Posts