Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Maison Les Alexandrins Crozes-Hermitage Blanc (Vanaf juli beschikbaar)

Marsanne (60%) | Roussanne (40%)

Een zachte wijn met in de geur tonen van citrus, witte bloemen en hazelnoten. De smaak is evenwichtig: zacht filmend en rond, maar tegelijkertijd mineraal en fris.

Te serveren bij bijvoorbeeld een milde curry.

Op voorraad
SKU
K0570111
€ 26,70

Weetje: Voor Crozes-Hermitage is geen Viognier toegestaan.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2023
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis Domaine des Alexandrins
Druivensoort Marsanne, Roussanne
Kenmerk Medium-body
Spijs Te serveren bij bijvoorbeeld een milde curry.
Streek Rhône
Domein Maison Les Alexandrins is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen drie belangrijke wijnpersonages uit de noordelijke Rhône. De eerste is Nicolas Jaboulet, die de zesde generatie in een wijnmakersfamilie uit 1834 in Tain l’Hermitage vertegenwoordigt. De tweede is Guillaume Sorrel, zoon van Marc Sorrel van Domaine Sorrel in Hermitage. En tenslotte Alexandro Caso, een terroir-specialist van het noordelijke Rhône-gebied. De drie heren kwamen in 2012 bij elkaar om kennis uit te wisselen en gezamenlijk een perceel in Crozes-Hermitage te bewerken. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichting van Maison Les Alexandrins, de natuurlijke evolutie van het voormalige Maison Nicolas Perrin. De wijnen van Maison Les Alexandrins vormen een prachtige expressie van het werk dat op dit wijnhuis wordt gedaan. Maison Les Alexandrins heeft een modernere aanpak, een meer eigentijdse stijl een een gevarieerder palet van wijnen afkomstig van uitzonderlijke terroirs in de noordelijke Rhône.
Bodem De druiven zijn uitsluitend afkomstig van wijngaarden op de hellingen, die bestaan uit rotsachtige terrassen bedekt met löss.
Verpakking 0,75 liter
Expo Een continentaal klimaat met relatief droge, warme zomers.
Vini Na persing wordt de most op lage temperatuur vergist op twee tot drie jaar oude vaten. De wijn rijpt daarna nog vijf a zes maanden op zijn gistbezinksel. Dit gebeurt deels in grote houten vaten en deels in RVS.

No Related Posts