Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Métairie Chardonnay 14+1 GRATIS

Metairie Chardonnay 14+1 GRATIS (15de fles wordt automatisch toegevoegd)

100% Chardonnay.

Strokleurig met gouden schijn, helder en schitterend. In de neus complexe aroma's van linde, acacia, jasmijn, amandel, witte perzik, citrusvruchten, etc. Evenwichtig en fris in de mond.

Leuk als aperitief, tevens zeer geschikt bij schelp- en schaaldieren.

FRAARG
Op voorraad
SKU
META05022
€ 8,25

Het domein is sinds 1995 gevestigd in de Languedoc. De wijngaarden liggen in de hoger gelegen gebieden en hebben verschillende terroirsmogelijke smaakconcentratie te krijgen.

De belangrijkste doelstelling is om elk jaar opnieuw een constante en optimale kwaliteit te krijgen. Dit resultaat tracht men te krijgen door moderne vinificatie processen toe te passen en de wijn in kleinerevaten te lageren, dan gebruikelijk is. Vervolgens worden er, ook voor de cépagewijnen, blends gemaakt van tenminste 3 wijnen van verschillende bodems.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Land Frankrijk
Wijnhuis Métairie
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Gevogelte
Kenmerk Medium-body
Spijs Leuk als aperitief, tevens zeer geschikt bij schelp- en schaaldieren.
Streek Zuid West
Oogst De druiven worden geoogst als ze perfect rijp zijn. De oogst geschiedt volledig manueel.
Gebied Languedoc - Roussillon
Domein Métairie wordt gemaakt van druiven uit wijngaarden gelegen tussen Narbonne en Limoux, op de weg naar de Pyreneeën. Verschillende percelen met dezelfde druivensoort, maar elk met hun eigen terroir en microklimaat bieden een breed scala aan nuances, aroma's en bloemige noten in de wijnen. Sommige wijngaarden zijn typisch mediterraans en zorgen voor genereuze wijnen met diepgang; anderen zijn hoger gelegen en worden blootgesteld aan de wind van de Atlantische Oceaan, die intensiteit, elegantie en finesse geeft aan de wijnen.
Bodem Klei en kalk bodems uit het massief van de Languedoc.
Opbrengst 60hl/ha.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo De wijngaarden genieten een uitstekende expositie in de heuvels waardoor ze genieten van een goede vochtigheidgraad en volledige rijping zonder verlies van de aciditeit mogelijk is.
Vini Pelmaceratie, gecontroleerde temperatuur in inox kuipen en pneumatische persing dragen bij tot de rijkdom van deze wijn die vroeg gebotteld wordt om de frisheid te benadrukken.

No Related Posts