Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Pyrene Banyuls

Het is een Vin Doux Naturel, oftewel een van nature zoete wijn. Ook is het een zoete wijn met een hoger alcoholpercentage dan 'normale wijn', omdat het gistingsproces gestopt wordt door alcohol toe te voegen. Volle rijpe Grenache druiven worden in oktober geoogst en deels gedroogd in kelders en deels buiten in de volle zon. De weerselementen maken de wijn zo bijzonder.
Op voorraad
SKU
W1764
€ 12,39
De meeste soorten dessertwijnen kun je het beste koel drinken = 8 tot 10 graden. Donkere dessertwijnen, zoals de Banyuls en dessertwijnen die aan sherry/port doen denken kunnen het beste op 12 tot 16 graden gedronken worden.
Meer informatie
Kleur Rouge
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Druivensoort Grenache
Gerecht Kaasplankje
Kenmerk Dessertwijn
Spijs Uitstekend geschikt met chocoladedesserts, ijs en een kaasplankje.
Domein wordt in Frankrijk aan de Middellandse Zee, vlakbij de Spaanse grens. De wijn ontleent zijn naam aan het schilderachtige vissersstadje Banyuls sur Mer.
Bodem Banyuls is een versterkte Franse wijn afkomstig uit Roussillon. In het Frans wordt dit een vin doux naturel genoemd.
Verpakking 0,75 liter
Noot Pas na 5 of 6 jaar wordt Banyuls op fles gebracht. De smaak zweeft tussen Port en Madeira en heeft een aantrekkelijke, oranjebruine, heldere kleur gekregen. Het bouquet van gekonfijt fruit, kreten en rozijnen, die in afdronk zeer lang blijft nahangen, is overrompelend. Door de hoge smaakconcentratie, de houtrijping en het hogere alcoholpercentage doet deze wijn denken aan gerijpte Port.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts