Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Quinta da Calcada - Vinho Verde Alvarinho Terroir

Alvarinho

Wijn met een licht citroengele kleur en een groene zweem. In het begin een vrij ingetogen aroma wat met wat meer zuurstof in het glas loskomt. Daarna een traktatie met heel zacht, tropisch fruit met lichte, frisse groente aroma’s. De smaak is levendig en zacht met de frisheid van citrusfruit, groene appels, kruiden en fijne mineraliteit. De levendige, frisse zuurtjes en zachte, fruitige smaken maken je mond heerlijk schoon en zo klaar voor verfijnde visgerechtjes. Drink hem op 10-12°C binnen 4 jaar na de oogst.

Op voorraad
SKU
RES12345
€ 13,25
Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Inhoud 0,75
Land Portugal
Druivensoort Alvarinho
Spijs Wijn met een licht citroengele kleur en een groene zweem. In het begin een vrij ingetogen aroma wat met wat meer zuurstof in het glas loskomt. Daarna een traktatie met heel zacht, tropisch fruit met lichte, frisse groente aroma’s. De smaak is levendig en
Streek Minho
Gebied Minho / Vino Verde
Domein Ruim voordat António Lago Cerqueira, een gefortuneerde politicus en kunstliefhebber, in 1917 met de bouw van een wijnmakerij officieel het Wijnhuis Calçada stichtte, werden er rondom de Casa de Calçada al heel lang druiven verbouwd om wijn van te maken. Het huidige wijnbedrijf Calçada Wines mag dan ook met trots zeggen dat de oudste wijngaarden van de regio deel uitmaken van de 50 hectare die het momenteel bezit. Die regio ligt in Noord-Portugal, is al sinds 1908 een DOC-appelatie en staat wereldwijd bekend als Vinho Verde. De jonge en, voornamelijk door de toegankelijkheid en aangename frisheid, heel populaire Vinho Verde wijn is waarschijnlijk de beroemdste witte wijn uit Portugal. Het luchtige, zomerse karakter van Vinho Verde – fris dus, soms een klein beetje prikkelend koolzuur – komt in de Calçada wijnen heerlijk tot uitdrukking. Het maakt de wijnen, zeker onder jonge en beginnende wijndrinkers, tot een favoriet voor op het terras. Ook bij vis, schaal- en schelpdieren voelen de wijnen zich helemaal thuis. En het alcoholpercentage is net zo bescheiden als de wijnmaker zelf: Calçada Vinho Verde bevat gemiddeld genomen slechts zo’n 12% alcohol.
Bodem De bodem kenmerkt zich hier met name door het hoge gehalte aan graniet.
Expo Dit is een wijn afkomstig uit 1 van de 9 districten die allemaal binnen het wettelijk afgebakende Vinho Verde gebied liggen. Amarante ligt wat hoger en kent een iets warmer klimaat. Omdat in deze wijn en dit sub-district ook de druivensoort Alvarinho wordt gebruikt, heet de wijn geen Vinho Verde maar Vinho Regional Minho.
Vini In optimale rijpheid worden de druiven handmatig van de diverse geselecteerde wijngaarden geoogst. Deze hebben verschillende zonexposities waardoor de verschillende druivensoorten de kenmerkende Vinho Verde kwaliteit ontwikkelen. Bij binnenkomst worden ze ontsteeld en licht geperst. Na een statisch klaringsproces vindt in roestvaststalen tanks onder de 11°C de temperatuur gecontroleerde vergisting plaats voor circa twee weken. Zo behoudt de wijn zijn aromatische expressie. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.

No Related Posts