Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €50
Bulkvoordeel per €200 = 5% extra korting
Sale!

San Marzano, Puglia TALÒ, Verdeca

100% Verdeca.

Strogele kleur met gouden tinten. De neus onthult verrassende aroma's van witte bloemen en vanille. Fris en mineraal in de mond met een aangename persistentie.

Lekker met zeevruchten, schelpdieren en gekookte vis met lichte sauzen.

Op voorraad
SKU
SAN MARZANO, Puglia TALÒ, Verdeca
Aanbiedingsprijs € 9,10 Normale prijs € 10,95

Strogele kleur met gouden tinten. De neus onthult verrassende aroma's van witte bloemen en vanille. Fris en mineraal in de mond met een aangename persistentie. Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia.

San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria", tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Vinificatie: koude schilinweking gedurende 6 à 8 uur, gevolgd door alcoholische gisting in Frans eiken vaten. Ook de rijping gebeurt in Frans eiken vaten gedurende 3 maanden met periodieke bâtonnage.

Meer informatie
Jaar 2019
Land Italie
Gerecht Pittige gerechten
Kenmerk medium wijn
Spijs Lekker met zeevruchten, schelpdieren en gekookte vis met lichte sauzen.
Streek Puglia
Verpakking 0,75 liter
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!