Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Simonsig The Garland Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Complexe single vineyard wijn met een inktzwarte kleur en een jeugdige gloed, aroma's van donkere bessen zoals bramen, potloodslijpsel, specerijen en cederhout. De smaak is gelaagd met zwarte kersen, viooltjes en perfect afgeronde tannines.

Ideale wijn bij gegrild rood vlees zoals entrecote of cote de boeuf, roergebakken ossenhaasreepjes met kousenband en knoflook, gebraden hertenbout en andere bereidingen van rood vlees of wild van hoge kwaliteit.

Op voorraad
SKU
K2003995
€ 64,40

Weetje: Deze terroirwijn kan met gemak vijftien tot twintig jaar na de oogst bewaard worden.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2017
Alcohol % 14
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Simonsig
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Gerecht Pittige gerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Ideale wijn bij gegrild rood vlees zoals entrecote of cote de boeuf, roergebakken ossenhaasreepjes met kousenband en knoflook, gebraden hertenbout en andere bereidingen van rood vlees of wild van hoge kwaliteit.
Streek Stellenbosch
Gebied Franschhoek
Domein Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmakersfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Bodem De roodgekleurde bodem is rijk aan verbrokkelde verweerde schalie.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters.
Vini Per druivenstok wordt slechts één tros geoogst. Na aan zorgvuldige selectie volgt een schilinweking van twee dagen en een langzame vergisting waarbij de most regelmatig wordt overgepompt. De wijn rijpt 24 maanden in vaten van nieuw Frans eikenhout.

No Related Posts