Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Simonsig The Grapesmith Mediterraneo

Roussanne (70%) | Marsanne (14%) | Grenache Blanc (7%) | Cairette (7%) | Verdelho (2%)

Complex en aromatisch met verse limoen, verbena en een zuivere mineraliteit. In tweede instantie ook acaciabloesem, perfect geïntegreerd eikenhout, subtiel gist en havermout, een superfrisse smaak met veel spanning en een lange afdronk.

Serveer op 10 à 12°C in een groot glas. Heerlijk bij krab, rivierkreeftjes, rijke kipgerechten, blauwe en geitenkazen, foie gras en (vegetarische) paté. Ook top bij kruidige gerechten en milde curries.

Op voorraad
SKU
K2003628
€ 23,80

Simonsig The Grapesmith Mediterraneo Stellenbosch, Zuid-Afrika KLIMAAT & TERROIR

Weetje: Wijnen van deze typisch mediterrane druiven zijn een recente ontdekking in Zuid-Afrika en de populariteit stijgt. Simonsig produceerde deze spannende blend in 2017 als eerste wijnhuis in De Kaap.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 13,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Simonsig
Druivensoort Clairette, Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Verdelho
Gerecht Pittige gerechten
Kenmerk Medium-body
Spijs Heerlijk bij krab, rivierkreeftjes, rijke kipgerechten, blauwe en geitenkazen, foie gras en (vegetarische) paté. Ook top bij kruidige gerechten en milde curries.
Temperatuur Serveer op 10 à 12°C
Streek Stellenbosch
Gebied Franschhoek
Domein Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmakersfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Bodem De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen.
Verpakking 0,75 liter
Expo Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters.
Vini Alle druiven worden apart gevinifieerd. Sommige wijnen rijpen op hout, andere niet. Pas aan het einde van de rijping worden de percentages van de blend bepaald en wordt de wijn gebotteld.

No Related Posts