Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Simonsig Tiara

Cabernet Sauvignon | Merlot | Petit Verdot | Cabernet Franc

Donkerrood, rijk en geconcentreerd met intense aroma's van rijpe rode kersen, frambozencompote, viooltjes en een hint van potloodslijpsel. De smaak is elegant en gebalanceerd met ronde tannines, ondersteund door perfect gedoseerd eikenhout.

Heerlijk in combinatie met rund- of lamsvlees zoals een gegrilde entrecote of biefstuk, pork belly, kruidige lamsbout, tagliatelle met gebakken eendenborst, ravioli met paddenstoelen en oude (brokkel)kazen.

Op voorraad
SKU
K2003997
€ 24,90

Weetje: De eerste Tiara werd gemaakt in 1990 en in 1992 op de markt gebracht. Het was een groot succes en de wijn viel ook meteen in de prijzen. Vintage 1997 was het eerste oogstjaar waarin petit verdot aan de blend werd toegevoegd.

Meer informatie
Kleur Rouge
Jaar 2019
Alcohol % 13,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Simonsig
Druivensoort Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Gerecht Vlees
Spijs Rund- of lamsvlees zoals een gegrilde entrecote of biefstuk, pork belly, kruidige lamsbout, tagliatelle met gebakken eendenborst, ravioli met paddenstoelen en oude (brokkel)kazen.
Streek Stellenbosch
Gebied Franschhoek
Domein Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmakersfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
Bodem De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.
Verpakking per stuk
Expo Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters.
Vini De handmatig geoogste druiven worden op traditionele wijze vergist. Vervolgens rijpt de wijn zestien maanden in grotendeels nieuwe vaten van Frans eikenhout.

No Related Posts