Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Taylor's Historical Collection III Limited Edition Reserve Tawny Port

Touriga Francesa | Tinta Roriz | Touriga Nacional

Rijp, complex en weelderig met koffie, butterscotch, gedroogd fruit zoals pruimen en rozijnen, specerijen, hout, noten en florale tonen. De smaak is rond, compact en fluweelzacht met tonen van toffee, gekonfijt fruit en een warme, lange afdronk.

Serveer op 12 -16 °C als dessertwijn, bij vers gebrande amandelen of walnoten, donkere chocolade en blauwschimmelkazen. Ook lekker op zichzelf als afsluiter van een maaltijd.

Op voorraad
SKU
71023
€ 32,50

Weetje: Voor de botteling van de Historical Collection Limited Edition Reserve Tawny Port III heeft Taylor’s een fles ontworpen die op de 18e eeuwse hamervormige mallet-cylinder gebaseerd is. Deze prachtige port is de 3e unieke fles binnen de Historical Collection 

Na openen zeker tot 2 maanden houdbaar.

Meer informatie
Kleur Noir
Alcohol % 20
Inhoud 0,75
Land Portugal
Wijnhuis Taylor's
Druivensoort Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Gerecht Dessert, Charcuterie, Kaasplankje
Kenmerk Dessertwijn
Spijs Bij vers gebrande amandelen of walnoten, donkere chocolade en blauwschimmelkazen. Ook lekker op zichzelf als afsluiter van een maaltijd.
Temperatuur 12°C - 16°C
Streek Douro
Domein Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.
Bodem Het terroir kent voornamelijk elementen van kalk, kiezel en leisteen.
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Vini Deze blend is samengesteld uit houtgerijpte ports met verschillenden leeftijden, o.a. ports die voor de Taylor's 10, 20, 30 en 40 Year Old Tawny Ports bestemd waren.

Related Posts