Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Taylor's Late Bottled Vintage Port Giftbox

Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional.

Krachtig met pittig fruit, verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. De smaak is vol en zoet, met een strakke aanzet, zoethout en roostertonen. De afdronk is lang en vol.

Te serveren bij gerechten met chocolade, amandelen, walnoten en een rijk kaasplateau met onder andere blauwschimmelkazen.

Niet op voorraad
SKU
TLBV
€ 16,95

Weetje: De Late Bottled Vintage is gemaakt van druiven uit één oogstjaar, maar wordt later gebotteld dan een gewone vintage. Hij rijpt tussen de 4 en 6 jaar in grote houten vaten. Als de port op de markt komt, is hij direct op dronk.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2017
Alcohol % 20
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Portugal
Wijnhuis Taylor's
Druivensoort Tinta Roriz, Touriga Francesa, Touriga Nacional
Gerecht Dessert, Charcuterie, Kaasplankje
Spijs Te serveren bij gerechten met chocolade, amandelen, walnoten en een rijk kaasplateau met onder andere blauwschimmelkazen.
Streek Douro
Domein Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.
Bodem Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.
Verpakking per stuk
Expo Een klimaat met warme zomers en koude winters.
Vini De druiven worden met de hand geoogst en lang ingeweekt. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol, waarna 4 tot 6 jaar houtrijping volgt op grote vaten van zo’n 20.000 liter.

Related Posts