Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Tenuta Sant’Antonio Valpolicella Ripasso Monti Garbi

Corvina | Corvinone | Rondinella | Croatina | Oseleta

Rijke, maar frisse wijn met rijpe aroma's van rood fruit, kruiden en specerijen en een bescheiden houttoets.

Heerlijk bij stoofvlees, gegrild rood vlees, wild zoals hertenbiefstuk of wild zwijn, pasta’s met vleessauzen en rijpe harde kazen.

Op voorraad
SKU
K2022001
€ 18,40
Weetje: Het domein van Tenuta Sant'Antonio ligt aan de voet van de Monte Garbi, waarnaar de wijngaard is vernoemd.
Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2020
Alcohol % 14
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis Tenuta Sant' Antonio
Druivensoort Corvina, Corvinone, Croatina, Oseleta, Rondinella
Gerecht Vlees
Kenmerk Medium-body
Spijs Heerlijk bij stoofvlees, gegrild rood vlees, wild zoals hertenbiefstuk of wild zwijn, pasta’s met vleessauzen en rijpe harde kazen.
Streek Veneto
Gebied Veneto
Domein Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi: vier broers met één gedeelde passie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hun geboortestreek ten noorden van Verona. Met een gezonde dosis lef en een vooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van Monti Garbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor wat vandaag de dag geldt als een van de meest toonaangevende wijndomeinen in de regio. Met ruim honderd hectare wijngaarden in de kalkrijke heuvels tussen de Illasi- en Mezzanevallei en een state-of-the-art wijnkelder maakt Tenuta Sant’Antonio Valpolicella, Amarone, Soave en Scaia, een serie moderne wijnen van lokale en internationale druiven. In de wijngaarden groeien corvinone, corvina, rondinella en cabernet sauvignon en de witte garganega, trebbiano di Soave en chardonnay.
Bodem De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo De zomers zijn warm, de winters relatief mild.
Vini Gemaakt volgens de ripasso-methode. Een deel van wijn krijgt een tweede gisting op de most die is overgebleven na de productie van Amarone. De wijn rijpt vervolgens nog zes maanden in grote vaten van Slavonisch eikenhout.

No Related Posts