Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

William Fèvre Chablis Grand Cru Les Preuses

Chardonnay

Gestructureerde wijn met een florale neus en intens mineralige, licht rokerige aroma’s. De smaak is vol en rond, maar zeer elegant.

Serveer op 12 à 14 graden bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.

Op voorraad
SKU
K0400405
€ 105,00

Weetje: Les Preuses komt vermoedelijke van het woord "Perreuse" (steen), de naam van een oude Romeinse weg die onder de huidige wijngaard liep.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2019
Alcohol % 13,1
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis William Fevre
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Serveer bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen.
Temperatuur 12°C - 14°C
Streek Chablis
Domein In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.
Bodem De bovenste laag van de bodem is compact en bevat veel klei. De onderlaag bestaat uit kalksteen en fossiele oesters uit het Kimmeridge-tijdperk.
Verpakking 0,75 liter
Expo Semi-continentaal klimaat. De wijngaarden zijn gericht op het zuiden en zuidoosten.
Vini 60 tot 70% van de handmatig geoogste druiven wordt vergist in gemiddeld 6 jaar oude eikenhouten vaten, het overige deel in RVS-tanks. 60 tot 70% van de wijn rijpt 12 tot 15 maanden in eikenhouten vaten, de rest op RVS.
Fit in Mailbox Kijk naar het gewicht

No Related Posts