Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

William Fèvre Chablis Premier Cru Les Lys

Chardonnay

Een frisse, aromatisch wijn met florale tonen en aroma’s van citrus.

Een ideale begeleider met vis, schelp- en schaaldieren, al dan niet in romige saus.

Op voorraad
SKU
K0400310
€ 62,90

Weetje: Deze wijngaard heeft een bijzondere noordoostelijke positie, waardoor dit perceel een koel klimaat heeft wat een hoge mineraliteit en frisse stijl met zich meebrengt.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis William Fevre
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Een ideale begeleider met vis, schelp- en schaaldieren, al dan niet in romige saus.
Temperatuur 12°C - 14°C
Streek Chablis
Domein In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.
Bodem De bodem bevat klei en Kimmeridge.
Verpakking 0,75 liter
Expo Semi-continentaal klimaat. De druiven zijn afkomstig van een twaalf hectare tellend perceel pal ten westen van Chablis, net boven Vaillons. De wijngaard heeft een noordoostelijke expositie.
Vini De chardonnay wordt vergist op barriques; direct na de malolactische vergisting wordt de wijn overgestoken op roestvrijstaal.

No Related Posts