Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

William Fèvre Chablis Premier Cru Mont de Milieu

Chardonnay

Intens mineralig en zowel krachtig als verfijnd, rassig en subtiel met een ongelooflijke lengte. Na enige rijping ontwikkelt de wijn aroma's van gekonfijt fruit, hazelnoot en een hint van toast.

Fantastisch bij gerechten met vis, schaal- en schelpdieren en eigenlijk alles wat uit zee komt. Gegrild of in een romige saus. Ook gevogelte of witte vleessoorten combineren mooi met deze wijn.

Op voorraad
SKU
K0400341
€ 61,80

Weetje: De naam van deze wijn is ontleend aan de Mont de Lieu, dat de grens tussen Champagne en de Bourgogne markeert.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2020
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Wijnhuis William Fevre
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Fantastisch bij gerechten met vis, schaal- en schelpdieren en eigenlijk alles wat uit zee komt. Gegrild of in een romige saus. Ook gevogelte of witte vleessoorten combineren mooi met deze wijn.
Temperatuur 12°C - 14°C
Streek Chablis
Domein In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.
Verpakking 0,75 liter
Expo De wijngaard heeft een dubbele expositie ten opzichte van de zon, namelijk op het zuiden en zuidoosten. Het terroir profiteert daarmee van meer zon en een hogere gemiddelde temperatuur dan de andere Premiers Crus.
Vini 50% van de druiven wordt vergist in eikenhouten vaten van minstens 6 jaar oud, de overige 50% in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt 14 tot 16 maanden, waarbij 50% 5 tot 6 maanden in eikenhout rijpt. De rest van de rijping vindt plaats in RVS.

No Related Posts