Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

De Moya Gloria Monastrell

Monastrell (100%).

Aromatisch met tonen van bramen, frambozen, aalbes en rabarber. In de afdronk lichte roostertonen.

Serveer bij rijke gerechten zoals ribbetjes, paddenstoelen, eend, lamsrack en worstjes.

Op voorraad
SKU
K0004665
€ 13,00

Weetje: Monastrell houdt van hitte. Alleen dan komt hij perfect tot rijping en ontstaan er ook geen schimmels in de dichte druiventrossen. Om die reden verbouwt De Moya zijn monastrell in Alicante, waar het warmer is dan in Valencia.

Meer informatie
Kleur Noir
Jaar 2021
Alcohol % 14,50
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Spanje
Wijnhuis De Moya
Druivensoort Monastrell
Gerecht Vlees
Kenmerk Volle wijn
Spijs Serveer bij rijke gerechten zoals ribbetjes, paddenstoelen, eend, lamsrack en worstjes.
Streek Valencia
Gebied Valencia
Domein De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten en daar wijnen te gaan maken van lokale druiven. Bobal en monastrell voor rood en merseguera voor wit. Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen.
Bodem De bodem is zanderig met kalkdelen uit het Krijt-tijdperk.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo Mediterraan klimaat met droge, hete zomers. De wijngaarden liggen op 650 meter hoogte en hebben een oostelijke expositie.
Vini De druiven worden gekoeld en vergist in roestvrijstalen tanks. De “hoed” wordt handmatig ondergedompeld. Alleen de wijn die spontaan afloopt wordt gebruikt. De rijping duurt 12 maanden en vindt plaats in gebruikte Franse barriques.

No Related Posts