Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Delaire Graff Estate 'Banghoek' Reserve Chardonnay

Chardonnay

Rijke, krachtige wijn met limoen- en citrustonen, honingaroma, marsepein, meloen en een hint van cashewnoten. Een mooi glas wijn dat in de twee tot drie na het oogstjaar aan complexiteit wint.

Heerlijk bij gevogeltelever, in roomboter gebakken platvis, kreeft en witvleesbereidingen met romige sauzen.

 

Awards:

Platter's Wine Guide 2017 : 5 Star rating voor Delaire Graff Estate Chardonnay

Op voorraad
SKU
K2008815
€ 33,90

Weetje: De eigenaar van het wijnbedrijf Laurence Graff, is tevens handelaar in de diamantindustrie, hij heeft het domein omgetoverd tot een zeer luxe omgeving, vandaar de naam: ‘The Jewel of the cape of winelands.’

Delaire betekent 'uit de lucht'. De makers proberen hiermee te benadrukken dat de wijn een resultaat is van samenspel tussen het klimaat en terroir en nodigen iedereen uit optimaal te ontspannen tijdens het drinken van deze wijn.

Meer informatie
Score Platter's Wine Guide 2017 : 5 Star rating voor Delaire Graff Estate Chardonnay
Kleur Blanc
Jaar 2021
Alcohol % 14
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Delaire
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Milde gerechten
Kenmerk Volle wijn
Spijs Heerlijk bij gevogeltelever, in roomboter gebakken platvis, kreeft en witvleesbereidingen met romige sauzen.
Streek Stellenbosch
Gebied Western Cape
Domein Op de flanken van de Botmaskop, een van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire wordt vanwege het koele microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.
Bodem De water vasthoudende bodem en de verkoelende zeebries, scheppen goede condities voor wijnbouw.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo De wijngaarden liggen tussen de 300 en 500 meter boven de zeespiegel.
Vini De druiven worden op lage temperatuur vergist waarna een rijping volgt van 10 maanden op Frans eiken vaten van 225 liter.

No Related Posts