Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting
Sale!

Delaire Graff Estate Sauvignon Blanc Coastal Cuvée

Sauvignon Blanc (92%) | Sémillon (8%)

Een levendige, stuivend frisse, bleekgele wijn met duidelijke invloeden van het koele zeeklimaat. Pas gemaaid gras, groene appel en buxus, naast tropische indrukken van ananas en limoen.

Een heerlijk aperitief, maar in combinatie met rauwe vis, schelp- en schaaldieren komt de veelzijdigheid van deze wijn pas echt boven.

Op voorraad
SKU
K2008814
Aanbiedingsprijs € 22,75 Normale prijs € 24,05

Weetje: De eigenaar van het wijnbedrijf, Laurence Graff, is tevens handelaar in de diamantindustrie. Hij heeft het domein omgetoverd tot een zeer luxe omgeving, vandaar de naam: ‘The Jewel of the Cape of Winelands.’

Delaire betekent 'uit de lucht'. De makers proberen hiermee te benadrukken dat de wijn een resultaat is van samenspel tussen het klimaat en terroir en nodigen iedereen uit optimaal te ontspannen tijdens het drinken van deze wijn.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 13,5
Kenmerk Vegan
Inhoud 0,75
Land Zuid Afrika
Wijnhuis Delaire
Druivensoort Sauvignon Blanc, Sémillon
Gerecht Milde gerechten
Kenmerk Volle wijn
Spijs Een heerlijk aperitief, maar in combinatie met rauwe vis, schelp- en schaaldieren komt de veelzijdigheid van deze wijn pas echt boven.
Streek Stellenbosch
Gebied Western Cape
Domein Op de flanken van de Botmaskop, een van de pieken van de Helshoogte Pas en vroeger een uitkijkpunt vanwaar men schepen kon zien aankomen, is Delaire Graff Estate gevestigd. Het wijngoed ligt op 300 tot 500 meter hoogte, waar de rijke, watervasthoudende bodem en de verkoelende zeebries voor een trage en perfecte rijping van de druiven zorgen. Bij Delaire wordt vanwege het koele microklimaat gemiddeld drie weken later geoogst dan elders in Stellenbosch. De getalenteerde wijnmaker Morné Vrey is verantwoordelijk voor de verfijnde wijnen van het bedrijf. Morné doorliep stages in Frankrijk en Duitsland, en heeft het potentieel van Delaire Graff Estate tot volle wasdom gebracht. De rode wijnen blinken uit door hun elegantie, stevige fruit en soepele tannines. De witte wijnen imponeren vanwege hun frisheid die het resultaat is van de langzame rijping van de druiven.
Bodem De water vasthoudende bodem en de verkoelende zeebries, scheppen goede condities voor wijnbouw.
Verpakking 6 flessen in een doos, 0,75 liter
Expo De wijngaarden liggen tussen de 300 en 500 meter boven de zeespiegel.
Vini De ’s ochtends vroeg geplukte druiven worden direct na aankomst in de kelder geperst, waarna een vergisting gedurende drie weken bij 12°C volgt. Het perssap van de Sémillon vergist op houten vaten.

No Related Posts