Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Domaine Chevallier Chablis

Chardonnay

De wijn heeft fijne minerale tonen, met duidelijke citrusfruit, een ietwat stalige neus en in de smaak ook licht tropisch fruit. De wijn is erg zuiver en 'straight forward'.

Topwijn bij oesters en andere schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, sushi en sashimi, lichte gerechten met kip en jonge witte kazen zoals bijvoorbeeld geitenkaas.

Op voorraad
SKU
K0400080
€ 23,80

Weetje: Chevallier is de familienaam en komt van chevalier, wat Frans is voor ridder. In het logo van het domein is ook een ridder verwerkt.

Meer informatie
Kleur Blanc
Jaar 2022
Alcohol % 13
Inhoud 0,75
Land Frankrijk
Druivensoort Chardonnay
Gerecht Vis
Kenmerk Medium-body
Spijs Topwijn bij oesters en andere schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, sushi en sashimi, lichte gerecht met kip en jonge witte kazen zoals bijvoorbeeld geitenkaas.
Streek Bourgogne
Gebied Chablis
Domein Twee broers, Claude en Jean-Louis, besloten in 1986 om de stoute schoenen aan te trekken. Naar voorbeeld van hun voorouders, die al actief met landbouw en wijnbouw waren sinds 1788, waren de broers vastbesloten deze traditie weer nieuw leven in te blazen. Claude, gepassioneerd van wijn, kreeg de verantwoordelijkheid over de wijngaarden, broer Jean-Louis ging zich focussen op met name de teelt van graan. Inmiddels is het areaal wijnbouw uitgebreid tot ruim 12 hectare. De percelen liggen verspreid over de gebieden Beines, Courgis en Chablis. De productie draait grotendeels om de appellation Chablis, maar ook Petit Chablis en een klein gedeelte Premier cru verlaat anno 2018 de wijnkelders. In januari 2018 ging Claude met pensioen en liet het domein over aan zijn dochter Céline. Ook zij is net als haar vader toegewijdt aan het maken van uitstekende kwaliteit Chablis-wijnen.
Bodem De Kimmeridgien-bodem is rijk aan (oester)kalk. De bovenlaag bestaat uit klei en kalk.
Verpakking 0,75 liter
Expo Semi-continentaal klimaat met gure, natte winters. Ranken hebben een zuidoostelijke en zuidwestelijke positie.
Vini De druiven worden op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Ook malolactische behandeling en verdere rijping vindt plaats in roestvrijstaal.

No Related Posts